30.2 C
Athens
Πέμπτη, 24 Σεπ 2020
SOFTW | HARDW | APPS ΣΥΣΚΕΥΕΣ Barclays: αυξάνονται οι πωλήσεις των AirPods, "υποτιμημένη" η πορεία...

Barclays: αυξάνονται οι πωλήσεις των AirPods, “υποτιμημένη” η πορεία του HomePod, με 3GB RAM το LCD iPhone των 6,1″

-

Ο αναλυτής της Barclays, Blayne Curtis και η ομάδα του, πέρασαν πρόσφατα μία εβδομάδα στην Ασία και συνάντησαν εταιρείες εντός της εφοδιαστικής αλυσίδας της Apple. Σήμερα, δημοσιοποίησαν τις πληροφορίες που απέσπασαν.

AirPods

Ως προς τα AirPods, οι αναλυτές εκτιμούν πως η Apple συνεχίζει να αυξάνει την παραγωγή τους. Η Barclays προβλέπει πως οι πωλήσεις εντός του 2018 θα φτάσουν τα 30 εκατομμύρια τεμάχια, κοντά στην εκτίμηση του Kuo που κάνει λόγο για διάθεση 26-28 εκατομμυρίων AirPods εντός του έτους.

Η Apple ακόμα δεν μπορεί να καλύψει άμεσα τη ζήτηση για τα AirPods μέσω του online καταστήματός της καθώς οι σημερινές παραγγελίες έχουν αναμονή 12-13 ημερών στις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες. Ενώ η διαθεσιμότητα των ασύρματων ακουστικών της Apple είχε βελτιωθεί το Φθινόπωρο, από το Δεκέμβρη και μετά υπάρχουν ελλείψεις.

Οι χρόνοι παράδοσης των AirPods μπορεί να σημαίνουν τρία πράγματα:

  • η Apple ακόμα δυσκολεύεται στην κατασκευή τους
  • υπάρχει υψηλή ζήτηση
  • συνδυασμός των δύο αυτών παραγόντων

Η Apple δεν ανακοινώνει τις πωλήσεις των ασύρματων ακουστικών της, αλλά ο Tim Cook είχε αναφέρει πως οι φορετές συσκευές της (wearables) σημείωσαν αύξηση τζίρου κατά 70% σε ετήσια βάση. Επίσης, στην κατηγορία “Άλλα προϊόντα” που υπόκεινται τα AirPods, το Apple TV και το Apple Watch, η Apple σημείωσε τζίρο 5,5 δις δολαρίων το τρίμηνο που μας πέρασε (Q4/17 – λογιστικά για την Apple Q1/18).

Η Apple σύντομα θα κυκλοφορήσει μία θήκη για τα AirPods που θα τους προσθέτουν το χαρακτηριστικό της ασύρματης φόρτισης. Το Bloomberg είχε αναφέρει πως εντός του 2018 θα κυκλοφορήσει ένα νέο μοντέλο με το χαρακτηριστικό Hey Siri και το 2019 η αδιάβροχη έκδοσή τους. Η Barclays εκτιμά πως η Apple θα κυκλοφορήσει το νέο μοντέλο των AirPods στις αρχές του 2019, χωρίς όμως να αναφέρει συγκεκριμένες λειτουργίες.

Update: Τα διεθνή μέσα πλέον αναφέρουν πως τα “AirPods 2 του 2019” θα έχουν βελτιωμένο noise cancelling.

HomePod

Σε αντίθεση με τη δημοφιλία των AirPods, η Barclays αναφέρει πως οι πωλήσεις του HomePod έχουν “υποτιμηθεί” έως τώρα. Η έρευνα αναφέρει πως η Apple σκόπευε να κατασκευάσει αρχικώς 6-7 εκατομμύρια ηχεία, χωρίς όμως να προσθέτει πληροφορίες ως προς τις εκτιμώμενες πραγματικές πωλήσεις τους.

Ενώ είχαμε πρώτα διαβάσει στην Economic Daily για την πιθανότητα να κυκλοφορήσει ένα φθηνότερο HomePod εντός του έτους, μία νεότερη αναφορά από την Κίνα – που δεν γνωρίζουμε την αξιοπιστία του εκδότη της – έκανε λόγο για συγκεκριμένο εύρος τιμής, μεταξύ των 150 και 200 δολαρίων (τιμές ΗΠΑ, που δεν περιλαμβάνουν ΦΠΑ). Η επίσημη τιμή του τρέχοντος μοντέλου στις ΗΠΑ είναι 349 δολάρια.

iPhone

Και το report της Barclays κάνει λόγο για τρεις νέες συσκευές iPhone εντός του 2018. Οι πληροφορίες του Blayne Curtis και της ομάδας του, είναι οι εξής:

  1. νέο μοντέλο στα πρότυπα και τις διαστάσεις του iPhone X (4GB RAM, modem της Intel)
  2. μεγαλύτερο μοντέλο στα πρότυπα του iPhone X “iPhone X Plus” (4GB RAM, modem της Intel)
  3. LCD μοντέλο στις 6,1 ίντσες (3GB RAM, οπίσθια κάμερα μονού φακού, χωρίς 3D Touch, στο form factor του iPhone X και με το χαρακτηριστικό Face ID)

Επίσης αναφέρεται (και πάλι) πως έως το τέλος του έτους αναμένεται η απόσυρση του iPhone X. Σε αυτό το σημείο να αναφέρουμε πως η “απόσυρση” του μοντέλου είναι λογική, καθώς η Apple δεν θα ήθελε ένα επετειακό της μοντέλο να πωλείται φθηνότερα ως “εναλλακτική” άλλων μοντέλων. 

Η Barclays εκτιμά πως το επερχόμενο iPhone των 6,1 ιντσών θα μπορούσε να αποσπάσει μερίδιο 50% ή και μεγαλύτερο, ως προς τις συνολικές πωλήσεις των συσκευών iPhone, κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2018. Επίσης αναφέρεται πως το κόστος της LCD οθόνης είναι το μισό από αυτό της OLED υλοποίησης.

Τέλος, η Barclays αναφέρει πως η λειτουργία 3D ανίχνευσης της οπίσθιας κάμερας θα προστεθεί στις συσκευές του 2019 ή αργότερα.

Kostthemhttp://tecky.eu
Ενεργό μέλος της Apple κοινότητας από το 2003. Λάτρης της τεχνολογίας γενικότερα, υπέρμαχος του ανταγωνισμού και πολέμιος της διαστρέβλωσης της είδησης. Πιστεύω πως η μεταφορά της είδησης και η διατύπωση της γνώμης αποτελούν δύο ξεχωριστά, ανεξάρτητα ζητήματα που βεβαίως μπορούν να συνυπάρχουν. Η τεχνολογία κάνει την καθημερινότητά μας ομορφότερη. Απολαύστε τη.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Προστίθεται νέα πλατφόρμα για τα μέτρα τοπικής εμβέλειας στο covid19.gov.gr

Κατά τη διάρκεια της σημερινής προγραμματισμένης ενημέρωσης για την εξέλιξη της πανδημίας Covid-19, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε την προσθήκη στο...

Έξυπνα γυαλιά: Facebook και Ray-Ban ενώνουν τις δυνάμεις τους

Άλλοι δύο κολοσσοί ανακοίνωσαν την ένταξή τους στη βιομηχανία των έξυπνων γυαλιών. Το βράδυ της Τετάρτης στο Facebook Connect, το ετήσιο συνέδριο του Facebook,...

Time Flies.

Το ετήσιο φθινοπωρινό ραντεβού της Apple με τους πιστούς καταναλωτές της, αυτό που περιμένουν κάθε χρόνο με αγωνία όλοι όσοι αυτοπροσδιορίζονται σαν μέλη της...

Ηλεκτρική κάψουλα διαλογισμού για ανώτερα επίπεδα συνειδητότητας

Μπορεί τα τεχνολογικά επιτεύγματα να έχουν διευκολύνει απίστευτα την καθημερινότητα και τη ζωή του ανθρώπινου είδους αλλά φαίνεται ότι δεν είναι αρκετά νεο-χίπι και...

Το TikTok παραδέχεται ότι λογοκρίνει ΛΟΑΤΚΙ περιεχόμενο

Στα συμπεράσματα έρευνας του Ινστιτούτου Στρατηγικής Πολιτικής της Αυστραλίας που δημοσιεύτηκε πρόσφατα, αποκαλύπτεται - μεταξύ άλλων - ότι το κινεζικό μέσο κοινωνικής δικτύωσης TikTok...

Lucid, ο εξολοθρευτής της Tesla

Ιδρύθηκε το 2007 με το όνομα Atieva και σκοπό να σχεδιάζει και να παράγει μπαταρίες και συστήματα μετάδοσης κίνησης για κατασκευαστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Το...

Σχετικάάρθρα