12 C
Athens
Πέμπτη, 25 Φεβ 2021
BUSINESS Αύξηση τζίρου 2,7% για τη Vodafone Ελλάδας

Αύξηση τζίρου 2,7% για τη Vodafone Ελλάδας

Η Vodafone δημοσιοποίησε τα ετήσια οικονομικά της αποτελέσματα (περίοδος: 1/4/17 έως 31/3/18). Παράλληλα, ανακοίνωσε την αποχώρηση του επί 10 χρόνια Διευθύνοντος Συμβούλου του Vodafone Group, Vittorio Colao.

-

⏰ Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτάΤα βασικά οικονομικά μεγέθη της Vodafone Ελλάδας κινήθηκαν σε γενικές γραμμές σε θετική τροχιά. Παράλληλα με τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων από το Vodafone Group ανακοινώθηκε και η παραίτηση του Διευθύνοντος Συμβούλου, Vittorio Colao, μετά από 10 χρόνια παραμονής στο τιμόνι της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρίας κινητής τηλεφωνίας στον κόσμο.

Vittorio Colao

Τον Κο Vittorio Colao θα διαδεχθεί από τον Οκτώβρη ο οικονομικός διευθυντής του Ομίλου, Nick Read.

Η Vodafone Ελλάδας με επικεφαλής τον Κο Χάρη Μπρουμίδη κατά το οικονομικό έτος 1/4/2017 – 31/3/2018 είχε συνολικά έσοδα 874 εκατ. ευρώ, σε άνοδο 2,7% από τα αντίστοιχα του προηγούμενου οικονομικού έτους (851 εκατ. ευρώ). Τα έσοδα από υπηρεσίες ανήλθαν στα 815 εκατ. ευρώ, έναντι 789 εκατ. ευρώ κατά την προηγούμενη αντίστοιχη περίοδο (αύξηση 3,3%).

Τα λειτουργικά κέρδη ανήλθαν στα 96 εκατ. ευρώ έναντι 75 εκατ. (αύξηση 28%), οι κεφαλαιουχικές δαπάνες 116 εκατ. ευρώ από 117 εκατ. ευρώ και οι ελεύθερες ταμειακές ροές 171 εκατ. ευρώ από 155 εκατ. ευρώ. Τα προσαρμοσμένα EBITDA (κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων) έφτασαν τα 275 εκατ. ευρώ έναντι 250 εκατ. ευρώ (αύξηση 10%).

Χάρης Μπρουμίδης, CEO Vodafone

Κατά τη διάρκεια των ανακοινώσεων του Vodafone Group δόθηκε έμφαση στην αύξηση των εσόδων του ελληνικού τμήματος αλλά έγινε και αναφορά στην επικείμενη ολοκλήρωση της εξαγοράς της Cyta Ελλάδος, με την επισήμανση ότι θα ενισχύσει περαιτέρω τη δυναμική της σύγκλισης των υπηρεσιών.

Στο τέλος του Μάρτη του 2018 η Vodafone Ελλάδος είχε 5,328 εκατ. πελάτες κινητής τηλεφωνίας (μείωση περίπου κατά 100 χιλ.). Το 30,2% είναι πελάτες με συμβόλαιο. Την ίδια χρονική στιγμή η εταιρεία αριθμούσε 661 χιλ. πελάτες σταθερής τηλεφωνίας (άνοδος 42 χιλ.).

Αυξήθηκε επίσης η χρήση δεδομένων, καθώς από τη συνολική κίνηση δεδομένων του προηγούμενου έτους που είχε ανέλθει στα 6.114 TB, έφτασε στα 9.795 TB. Όμως, το μέσο έσοδο ανά συνδρομητή (Mobile ARPU) παρέμεινε σταθερό στα 8,2€.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Cyta Hellas δεν επηρεάζει ακόμα τα αποτελέσματα καθώς η εξαγορά δεν έχει ολοκληρωθεί. Η Cyta σήμερα έχει περίπου 270 χιλ. συνδρομητές και αν τελικά προστεθούν (αν και η αγορά έχει αποδειχθεί πως δεν λειτουργεί έτσι) στους υπάρχοντες συνδρομητές της Vodafone, θα είναι ο μοναδικός πάροχος εκτός του ΟΤΕ που θα έχει πλησιάσει τους 1 εκατ. συνδρομητές (στη σταθερή τηλεφωνία).

Ως προς το τέταρτο οικονομικό τρίμηνο της Vodafone, τα αποτελέσματα είναι αντίστοιχα (αύξηση εσόδων από υπηρεσίες 3,2% στα 195 εκατ. ευρώ).

Τέλος, αν και το Vodafone Group ανακοίνωσε για πρώτη φορά αναλυτικά νούμερα ως προς τις Pay TV συνδυαστικές υπηρεσίες, δεν παρέθεσε στοιχεία από την ελληνική αγορά.

 

Μην ξεχνάτε να ρίχνετε μια ματιά στις σελίδες μας σε Facebook και LinkedIn. Όλα τα κείμενά μας αναμεταδίδονται άμεσα εκεί και αρκετά συχνά αναρτούμε quick news με τις μικρές ειδήσεις της ημέρας.

NewsDeskhttp://www.tecky.eu
Ειδησεογραφία γύρω από την τεχνολογία, από την ομάδα του tecky.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Η Cosmote έχει το πιο γρήγορο δίκτυο κινητής στην Ελλάδα

Το βραβείο για το "πιο γρήγορο δίκτυο κινητής στην Ελλάδα" απέσπασε και πάλι η Cosmote στα Speedtest Awards της Ookla, της πρώτης εταιρείας παγκοσμίως για μετρήσεις...

Ηλεκτρικό ιπτάμενο ταξί με υπογραφή Fiat-Chrysler

Μια ακόμα εταιρεία, ο ιταλικός όμιλος παραγωγής αυτοκινήτων Fiat-Chrysler Automobiles, φιλοδοξεί να πρωταγωνιστήσει στον κλάδο των ηλεκτρικών ιπτάμενων ταξί, σε συνεργασία με αμερικανική start-up....

Συμφωνία Hyundai και Apple για το πρώτο Apple Car

Ο Δεκέμβριος 2020 μάλλον δεν ήταν ο καλύτερος μήνας για την αυτοκινητοβιομηχανία της Νότιας Κορέας, έναν από τους ισχυρότερους παραγωγικούς κλάδους της χώρας. Τη...

Δωρεάν WiFi στην Ακρόπολη και το Ηρώδειο

Δωρεάν WiFi θα είναι πλέον διαθέσιμο στους επισκέπτες πολύ σημαντικών αρχαιολογικών χώρων, στο πλαίσιο της συνεργασίας του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού με την Cosmote....

Ζημιά στην όραση οι πολλές ώρες μπροστά στην οθόνη

Σχεδόν ένας στους πέντε κατοίκους της Μεγάλης Βρετανίας δήλωσε ότι έχει παρατηρήσει την όραση του να έχει χαμηλώσει στη διάρκεια της καραντίνας, σύμφωνα με...

Ιστορικό υψηλό για την ισοτιμία του Bitcoin

Aνήμερα των δωδέκατων γενεθλίων του, το πιο διαδεδομένο κρυπτονόμισμα Bitcoin έσπασε κάθε ρεκόρ. Η πορεία της ισοτιμίας του έναντι του αμερικανικού δολαρίου υπήρξε σταθερά...

Σχετικάάρθρα