Η Apple ανακοίνωσε το νέο MacBook Air. Το νέο notebook της εταιρείας φέρει Retina (IPS) οθόνη στις 13,3 ίντσες με ανάλυση 2560×1600 pixels και πυκνότητα στα 227ppi. Η αναλογία της οθόνης είναι 16 προς 10.

Τα περιθώρια στην εμπρόσθια όψη έχουν μειωθεί κατά 50% ενώ το παρόν δίνει και το σύστημα βιομετρικής ταυτοποίησης Touch ID. Η Apple, όπως και στην περίπτωση του Mac mini, τοποθέτησε εντός του νέου Air τον – δικού της σχεδιασμού – συνεπεξεργαστή Τ2, ο οποίος είναι υπεύθυνος για την ασφαλή εκκίνηση της συσκευής, για τον έλεγχο των αποθηκευτικών χώρων (SSD controller) κ.ά. Επιπροσθέτως υποστηρίζεται η λειτουργία Hey Siri.

Λόγω της μείωσης των περιθωρίων η Apple πέτυχε να μειώσει τον όγκο της συσκευής κατά 17%. Το βάρος του MacBook Air ανέρχεται στα 1,25 κιλά.

Η κεντρική μονάδα επεξεργασίας της Intel φέρει δύο πυρήνες στα 1,6GHz (i5), ενώ με τη λειτουργία Turbo Boost μπορεί να φτάσει έως τα 3,6GHz. Το mini στη βασική του έκδοση διαθέτει 8GB RAM, μπορεί όμως να αναβαθμιστεί έως τα 16GB.

  • Η εμπρόσθια FaceTime κάμερα είναι στα 720p.
  • Το – butterflyπληκτρολόγιο είναι τρίτης γενιάς
  • Το trackpad υποστηρίζει το χαρακτηριστικό Force Touch

Διαθέτει επίσης στερεοφωνικά ηχεία, σύστημα τριπλού μικροφώνου, θύρα ακουστικών jack 3,5mm και δύο Thunderbolt θύρες πλήρως συμβατές με το πρωτόκολλο USB-C (3.1 δεύτερης γενιάς).

Το νέο MacBook Air θα διατίθεται σε τρία φινιρίσματα: χρυσό, ασημί και διαστημικό γκρι.

Θα κυκλοφορήσει στις 7 Νοεμβρίου και η τιμή του θα ξεκινάει από τα 1.200 δολάρια (συν φόροι).

 

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως το «σώμα» του MacBook Air κατασκευάζεται από 100% ανακυκλωμένο αλουμίνιο.

ΣΧΟΛΙΑ