Η Apple, όπως αναμενόταν, παρουσίασε το Apple Watch Series 4. Είναι η πρώτη φορά από το original Apple Watch έως και σήμερα που το μέγεθος της οθόνης αλλάζει.

Οθόνη

Η οθόνη του Apple Watch Series 4 είναι μεγαλύτερη κατά 30% από αυτή των προηγούμενων μοντέλων. Αυτό έγινε εφικτό μέσω της μείωσης των περιθωρίων. Πλέον, σε μία πρόσοψη χωράνε πολλές περισσότερες πληροφορίες.

W4 Chipset

Ο νέος, 64μπιτος διπύρηνος κεντρικός επεξεργαστής W4 είναι κατά 50% ταχύτερος.

Ηλεκτροκαρδιογράφος

Μέχρι το τέλος του έτους και μέσω αναβάθμισης λογισμικού θα προστεθεί το ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ χαρακτηριστικό της λήψης ηλεκτροκαρδιογραφήματος. Οι τεχνολογίες που χρησιμοποιεί η Apple έχουν την έγκριση του FDA.

Ο χρήστης θα ακουμπάει την ψηφιακή κορόνα για 30 δευτερόλεπτα και το καρδιογράφημά του θα αποθηκεύεται αυτόματα. Φυσικά, θα μπορεί να γίνει εξαγωγή και ως αρχείο pdf για τον εύκολο διαμοιρασμό του.

Ενημέρωση 13 Σεπτ 13:21

Ξαναείδαμε το keynote και δεν πιστεύουμε πως είναι απολύτως σαφής η διαθεσιμότητα του χαρακτηριστικού. Αναφέρθηκε πως «θα είναι διαθέσιμο στις ΗΠΑ έως το τέλος του χρόνου και ελπίζουμε σύντομα και σε άλλες χώρες».

Θεωρούμε πιθανό το ενδεχόμενο να χρειάζεται ειδική άδεια, ή για οποιοδήποτε άλλο λόγο το χαρακτηριστικό να μη μπορεί να διατεθεί άμεσα, προς όλους. Ας το κρατήσουμε στο νου μας, ειδικά όσοι έχουμε ενθουσιαστεί με το νέο feature.

Διάφορα

  • Το Apple Watch Series 4 υποστηρίζει το πρωτόκολλο Bluetooth 5.
  • Ο ήχος που βγαίνει από το ηχείο είναι κατά 50% πιο δυνατός.
  • Νέα διεπαφή χρήστη.
  • Οι προσόψεις έχουν ανασχεδιαστεί για να γίνεται καλύτερη εκμετάλλευση της μεγαλύτερης οθόνης.
  • Η ψηφιακή κορόνα πλέον υποστηρίζει απτική ανάδραση.
  • Το νέο γυροσκόπιο και το νέο αξελερόμετρο νέας γενιάς μπορούν να εντοπίσουν μια πτώση. Στις προηγμένες χώρες θα μπορεί να γίνεται κλήση στα επείγοντα και να μεταδίδεται η γεωγραφική θέση του χρήστη.
  • H ενεργειακή αυτονομία κυμαίνεται στα ίδια επίπεδα (18 ώρες)
  • Πλέον επιλέγουμε μεταξύ των 40mm και των 44mm.

Διαθεσιμότητα και τιμές

Το Apple Watch Series 4 θα κυκλοφορήσει επίσημα στις 21 Σεπτεμβρίου. Δυστυχώς, δεν είμαστε στην πρώτη «φουρνιά», αλλά αναμένουμε λίγες εβδομάδες αργότερα το GPS μοντέλο να κυκλοφορήσει και στην Ελλάδα.

Ως προς το LTE μοντέλο, είμαστε απαισιόδοξοι.

Το GPS only Apple Watch Series 4 θα ξεκινάει από τα 399 δολάρια συν τους φόρους και το LTE από τα 499 δολάρια.

Στην Ελλάδα αναμένουμε η επίσημη τιμή του GPS μοντέλου να κυμανθεί πέριξ των 480€.

Φυσικά, με το που έχουμε νεότερα ως προς την τιμολόγηση και την κυκλοφορία του στη χώρα μας, θα αναρτήσουμε άμεσα κείμενο.

 

ΣΧΟΛΙΑ