30.2 C
Athens
Κυριακή, 20 Σεπ 2020
ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΦΟΡΕΤΑ Αυτό είναι το Apple Watch Series 4 στα 64bit...

Αυτό είναι το Apple Watch Series 4 στα 64bit με ενσωματωμένο ηλεκτροκαρδιογράφο *UPD

-

Η Apple, όπως αναμενόταν, παρουσίασε το Apple Watch Series 4. Είναι η πρώτη φορά από το original Apple Watch έως και σήμερα που το μέγεθος της οθόνης αλλάζει.

Οθόνη

Η οθόνη του Apple Watch Series 4 είναι μεγαλύτερη κατά 30% από αυτή των προηγούμενων μοντέλων. Αυτό έγινε εφικτό μέσω της μείωσης των περιθωρίων. Πλέον, σε μία πρόσοψη χωράνε πολλές περισσότερες πληροφορίες.

W4 Chipset

Ο νέος, 64μπιτος διπύρηνος κεντρικός επεξεργαστής W4 είναι κατά 50% ταχύτερος.

Ηλεκτροκαρδιογράφος

Μέχρι το τέλος του έτους και μέσω αναβάθμισης λογισμικού θα προστεθεί το ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ χαρακτηριστικό της λήψης ηλεκτροκαρδιογραφήματος. Οι τεχνολογίες που χρησιμοποιεί η Apple έχουν την έγκριση του FDA.

Ο χρήστης θα ακουμπάει την ψηφιακή κορόνα για 30 δευτερόλεπτα και το καρδιογράφημά του θα αποθηκεύεται αυτόματα. Φυσικά, θα μπορεί να γίνει εξαγωγή και ως αρχείο pdf για τον εύκολο διαμοιρασμό του.

Ενημέρωση 13 Σεπτ 13:21

Ξαναείδαμε το keynote και δεν πιστεύουμε πως είναι απολύτως σαφής η διαθεσιμότητα του χαρακτηριστικού. Αναφέρθηκε πως «θα είναι διαθέσιμο στις ΗΠΑ έως το τέλος του χρόνου και ελπίζουμε σύντομα και σε άλλες χώρες».

Θεωρούμε πιθανό το ενδεχόμενο να χρειάζεται ειδική άδεια, ή για οποιοδήποτε άλλο λόγο το χαρακτηριστικό να μη μπορεί να διατεθεί άμεσα, προς όλους. Ας το κρατήσουμε στο νου μας, ειδικά όσοι έχουμε ενθουσιαστεί με το νέο feature.

Διάφορα

  • Το Apple Watch Series 4 υποστηρίζει το πρωτόκολλο Bluetooth 5.
  • Ο ήχος που βγαίνει από το ηχείο είναι κατά 50% πιο δυνατός.
  • Νέα διεπαφή χρήστη.
  • Οι προσόψεις έχουν ανασχεδιαστεί για να γίνεται καλύτερη εκμετάλλευση της μεγαλύτερης οθόνης.
  • Η ψηφιακή κορόνα πλέον υποστηρίζει απτική ανάδραση.
  • Το νέο γυροσκόπιο και το νέο αξελερόμετρο νέας γενιάς μπορούν να εντοπίσουν μια πτώση. Στις προηγμένες χώρες θα μπορεί να γίνεται κλήση στα επείγοντα και να μεταδίδεται η γεωγραφική θέση του χρήστη.
  • H ενεργειακή αυτονομία κυμαίνεται στα ίδια επίπεδα (18 ώρες)
  • Πλέον επιλέγουμε μεταξύ των 40mm και των 44mm.

Διαθεσιμότητα και τιμές

Το Apple Watch Series 4 θα κυκλοφορήσει επίσημα στις 21 Σεπτεμβρίου. Δυστυχώς, δεν είμαστε στην πρώτη «φουρνιά», αλλά αναμένουμε λίγες εβδομάδες αργότερα το GPS μοντέλο να κυκλοφορήσει και στην Ελλάδα.

Ως προς το LTE μοντέλο, είμαστε απαισιόδοξοι.

Το GPS only Apple Watch Series 4 θα ξεκινάει από τα 399 δολάρια συν τους φόρους και το LTE από τα 499 δολάρια.

Στην Ελλάδα αναμένουμε η επίσημη τιμή του GPS μοντέλου να κυμανθεί πέριξ των 480€.

Φυσικά, με το που έχουμε νεότερα ως προς την τιμολόγηση και την κυκλοφορία του στη χώρα μας, θα αναρτήσουμε άμεσα κείμενο.

 

Kostthemhttp://tecky.eu
Ενεργό μέλος της Apple κοινότητας από το 2003. Λάτρης της τεχνολογίας γενικότερα, υπέρμαχος του ανταγωνισμού και πολέμιος της διαστρέβλωσης της είδησης. Πιστεύω πως η μεταφορά της είδησης και η διατύπωση της γνώμης αποτελούν δύο ξεχωριστά, ανεξάρτητα ζητήματα που βεβαίως μπορούν να συνυπάρχουν. Η τεχνολογία κάνει την καθημερινότητά μας ομορφότερη. Απολαύστε τη.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Έξυπνα γυαλιά: Facebook και Ray-Ban ενώνουν τις δυνάμεις τους

Άλλοι δύο κολοσσοί ανακοίνωσαν την ένταξή τους στη βιομηχανία των έξυπνων γυαλιών. Το βράδυ της Τετάρτης στο Facebook Connect, το ετήσιο συνέδριο του Facebook,...

Time Flies.

Το ετήσιο φθινοπωρινό ραντεβού της Apple με τους πιστούς καταναλωτές της, αυτό που περιμένουν κάθε χρόνο με αγωνία όλοι όσοι αυτοπροσδιορίζονται σαν μέλη της...

Ηλεκτρική κάψουλα διαλογισμού για ανώτερα επίπεδα συνειδητότητας

Μπορεί τα τεχνολογικά επιτεύγματα να έχουν διευκολύνει απίστευτα την καθημερινότητα και τη ζωή του ανθρώπινου είδους αλλά φαίνεται ότι δεν είναι αρκετά νεο-χίπι και...

Το TikTok παραδέχεται ότι λογοκρίνει ΛΟΑΤΚΙ περιεχόμενο

Στα συμπεράσματα έρευνας του Ινστιτούτου Στρατηγικής Πολιτικής της Αυστραλίας που δημοσιεύτηκε πρόσφατα, αποκαλύπτεται - μεταξύ άλλων - ότι το κινεζικό μέσο κοινωνικής δικτύωσης TikTok...

Lucid, ο εξολοθρευτής της Tesla

Ιδρύθηκε το 2007 με το όνομα Atieva και σκοπό να σχεδιάζει και να παράγει μπαταρίες και συστήματα μετάδοσης κίνησης για κατασκευαστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Το...

IFA 2020: οι καλύτερες παρουσίες

Το σημαντικότερο ραντεβού του τεχνολογικού κόσμου της Ευρώπης, η διεθνής έκθεση IFA (Internationale Funkausstellung Berlin), δόθηκε για μία ακόμη χρονιά στο Βερολίνο. Κατασκευαστές προϊόντων...

Σχετικάάρθρα