Πολλές φορές χρειάζεται να επεξεργαστούμε ένα αρχείο ήχου και από συνήθεια ψάχνουμε στα torrents για να βρούμε κάποιο καλό εμπορικό app και να το κατεβάσουμε. Ok, αλλά αν υπάρχουν εφαρμογές που κάνουν τη δουλειά που θέλουμε, είναι στη γλώσσα μας και διατίθενται δωρεάν, γιατί να παρανομήσουμε χωρίς λόγο;

Το Audacity ανήκει σε αυτή την κατηγορία των εφαρμογών. Είναι ανοικτού κώδικα, είναι σε συνεχή εξέλιξη (η τελευταία έκδοσή του διατέθηκε το Φλεβάρη του ’18), είναι στη γλώσσα μας και οι δυνατότητές του καλύπτουν με άνεση τις ανάγκες του μέσου χρήστη.

Την εφαρμογή την κατεβάζουμε δωρεάν για PC, Mac ή Linux από εδώ. Εάν έχετε σύστημα Ubuntu θα τη βρείτε και στο ηλεκτρονικό κατάστημα του OS.

To Audacity δέχεται και εξάγει στα πιο δημοφιλή audio file formats (mp3, FLAC, Ogg Vorbis, WAV, AIFF κ.ά.).

Μπορούμε να αλλάξουμε σε ένα κομμάτι ή σε μέρος του πολλές από τις παραμέτρους του (τονικό ύψος, ταχύτητα κ.ά.). Μπορούμε επίσης να «κόψουμε και να ράψουμε» εντός ενός κομματιού, ή να πάρουμε ένα μέρος ενός τραγουδιού και να το επικολλήσουμε σε ένα άλλο τραγούδι.

Φυσικά, έχουμε στη διάθεσή μας όλα τα συνήθη εφέ:

Κατά την εξαγωγή του Έργου μας έχουμε τη δυνατότητα να επεξεργαστούμε τα ID3 Tags (μεταδεδομένα) του αρχείου μας.

Το Audacity μπορεί να καλύψει άνετα τις ανάγκες επεξεργασίας ήχου του μέσου χρήστη. Δεν είναι ανάγκη να ψάχνετε για πειρατικά commercial προγράμματα όταν υπάρχουν projects που διατίθενται δωρεάν στα Ελληνικά και μπορούν να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις σας.

Δοκιμάστε το!

 

Μην ξεχνάτε να ρίχνετε μια ματιά στις σελίδες μας σε Facebook και LinkedIn. Όλα τα κείμενά μας αναμεταδίδονται άμεσα εκεί και αρκετά συχνά αναρτούμε quick news με τις μικρές ειδήσεις της ημέρας.

ΣΧΟΛΙΑ