Η Apple συνεργάζεται με την Intel για τα 5G modems των μελλοντικών συσκευών της

Το τελικό ζητούμενο είναι η δημιουργία ενός system-on-a-chip (SoC) που θα εμπεριέχει τον επεξεργαστή, την υπομονάδα γραφικών αλλά και το 5G modem

810

H Apple τείνει πλέον έντονα προς την Intel, για το ζήτημα της κατασκευής των 5G modems που θα φέρουν οι μελλοντικές συσκευές της. Αν και τα διεθνή μέσα κάνουν λόγο για το iPhone, θεωρούμε ως δεδομένη τη χρήση τους και στο iPad.

Σύμφωνα με τη Fast Company, οι μηχανικοί της Apple ήδη συνεργάζονται με αυτούς της Intel ενώ ταυτόχρονα οι αναγνωριστικές συζητήσεις με την Qualcomm για το ίδιο ζήτημα χαρακτηρίζονται ως «περιορισμένες».

Τα 5G modems που θα κατασκευάσει η Qualcomm αναμένεται να έχουν ενσωματωμένες ειδικές λειτουργίες για τους παρόχους. Αναλυτές όμως της αγοράς τονίζουν πως δεν αναμένουν την υιοθέτηση των λειτουργιών αυτών, από τις εταιρίες τηλεπικοινωνιών. Η Apple, επέλεξε να πάει σε μία πιο «καθαρή» λύση που δεν θα φέρει πόρους και χαρακτηριστικά τα οποία θα μείνουν ανεκμετάλλευτα.

Το τελικό ζητούμενο, σύμφωνα με αρκετές πηγές, είναι η δημιουργία ενός system-on-a-chip (SoC) που θα εμπεριέχει τον επεξεργαστή, την υπομονάδα γραφικών αλλά και το 5G modem. Η Apple δηλαδή, θέλει να το συμπεριλάβει στους επεξεργαστές της και όχι να το τοποθετήσει αυτόνομα στην πλακέτα του iPhone (ή του iPad).

Το ολοκληρωμένο αυτό κύκλωμα θα σχεδιαστεί από τις ομάδες των δύο εταιρειών και θα κατασκευαστεί στα εργοστάσια της Intel, η οποία πλέον ελπίζει να κερδίσει το σημαντικό αυτό συμβόλαιο με την Apple. Προκειμένου η Intel να κερδίσει το στοίχημα αυτό απασχολεί χιλιάδες μηχανικούς της σε αυτό το project.

Δεν είναι τυχαία η ανακοίνωσή της πως πλέον έχει επιτύχει σημαντική πρόοδο στον συγκεκριμένο τομέα, έχοντας επιταχύνει τα χρονοδιαγράμματά της. Εκπρόσωποι της εταιρείας χαρακτηρίζουν την πρώτη «από άκρη σε άκρη 5G κλήση» που πέτυχε η Intel ως ένα βασικό ορόσημο για την ανάπτυξη του προϊόντος της.

Οι ταχύτητες μέσω των δικτύων 5G αναμένεται να είναι δέκα έως εκατό φορές μεγαλύτερες από τη μέση ταχύτητα του 4G, στο ένα gigabit ανά δευτερόλεπτο ή και ακόμα μεγαλύτερες. Τα πρώτα 5G chips της Intel αναμένεται να είναι διαθέσιμα στους κατασκευαστές κατά το 2019, πριν δηλαδή από την προγραμματισμένη αναβάθμιση των δικτύων των παρόχων (αυτή τοποθετείται χρονικά στο 2020).

Το 2019-2020 μπορεί να είναι και η περίοδος που η Apple θα μας «συστήσει» τη νέα σειρά των επεξεργαστών της. Β1;

 

Φίλοι της Apple, ετοιμάσαμε για εσάς μία νέα ενότητα, αποκλειστικά αφιερωμένη στα νέα και στα προϊόντα της Apple. Το tecky θα καλύπτει όλες τις ειδήσεις που αφορούν την Apple, στο εξής ακόμα πιο δυνατά, αλλά και θα ετοιμάζει για εσάς οδηγούς και κείμενα με κόλπα και συμβουλές για τις αγαπημένες μας συσκευές.

 

Μην ξεχνάτε να ρίχνετε μια ματιά στη σελίδα μας στο facebook. Όλα τα κείμενά μας αναμεταδίδονται άμεσα εκεί και αρκετά συχνά αναρτούμε quick news με τις μικρές ειδήσεις της ημέρας.

ΣΧΟΛΙΑ