Την Πέμπτη η Apple ενημέρωσε τους δημιουργούς πως από τον Απρίλη όλες οι νέες εφαρμογές που κατατίθενται στο App Store προς έγκριση θα πρέπει να υποστηρίζουν εγγενώς (natively) τη Super Retina οθόνη του iPhone X. Αυτό σημαίνει πως οι δημιουργοί, σε όλες τις νέες εφαρμογές τους θα πρέπει να λαμβάνουν υπόψη τους κατά το σχεδιασμό τους την από άκρη σε άκρη οθόνη της συσκευής αλλά και την εγκοπή που φέρει.

Από τον Απρίλιο, όλες οι εφαρμογές θα πρέπει να «χτίζονται» με βάση το Software Development Kit (SDK) του iOS 11. Η Apple ωστόσο δεν έθεσε κάποια προθεσμία για τις ήδη υπάρχουσες εφαρμογές και τις ενημερώσεις τους.

Τα τελευταία χρόνια η Apple έχει εφαρμόσει σε ορισμένες περιπτώσεις αρκετά επιθετικές πολιτικές προκειμένου να ενισχύσει την υποστήριξη των πιο πρόσφατων συσκευών της. Βέβαια, η απαίτηση για τη χρήση του Κιτ Ανάπτυξης Λογισμικού του iOS 11 δεν υποχρεώνει τους developers να υποστηρίξουν κάποιες συγκεκριμένες νέες λειτουργίες.

Αν και η Apple ενθαρρύνει τη χρήση του SiriKit, του ARKit και του Core ML, η υιοθέτησή τους από τους developers δεν είναι υποχρεωτική και ας «χτίζουν» τις εφαρμογές τους μέσω του iOS 11 SDK.

Οι νέοι κανόνες θα έχουν ισχύ από τον Απρίλη του 2018. Ακολουθεί το επίσημο «σημείωμα» της εταιρείας προς τους δημιουργούς:

 

Φίλοι της Apple, επισκεφθείτε το Apple Corner @tecky. Στην παρέα μας θα ενημερώνεστε αποκλειστικά για τα Apple related θέματα και νέα, αλλά και θα έχετε την ευκαιρία να κουβεντιάσετε, συζητήσετε και σχολιάσετε μαζί με τους εκλεκτούς Apple Fans του Apple Corner @tecky όλα τα ζητήματα που άπτονται της Apple. Join us!

 

ΣΧΟΛΙΑ