17.2 C
Athens
Παρασκευή, 16 Απρ 2021
ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΚΙΝΗΤΑ Η Apple μειώνει την απόδοση των συσκευών που φέρουν...

Η Apple μειώνει την απόδοση των συσκευών που φέρουν “πεσμένες” μπαταρίες

Πιθανότατα λύθηκε ένα μεγάλο μυστήριο σχετικά με την απόδοση των παλαιότερων συσκευών

-

⏰ Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτάΈνα νήμα στο Reddit προσέλκυσε ιδιαίτερα το ενδιαφέρον των χρηστών. Αφορά ένα κάτοχο συσκευής iPhone 6s, ο οποίος και έγραψε πως η συσκευή του μετά από αλλαγή μπαταρίας “πετάει και πάλι”. Η συζήτηση στην πορεία επεκτάθηκε στα fora του MacRumors και πήρε διαστάσεις.

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να σημειώσουμε πως υπάρχει μία “συνεχής” αίσθηση στους χρήστες πως η Apple κάθε χρόνο “καθυστερεί” τις παλαιότερες συσκευές της για να αυξήσει τις πωλήσεις της στις νέες

Σύμφωνα με τον αρχικό συντάκτη, όταν η συσκευή του άρχισε – μετά την αναβάθμιση στο iOS 11 – να μην εμφανίζει την αναμενόμενη ταχύτητα απόκρισης, αποφάσισε να μετρήσει τις επιδόσεις της στην εφαρμογή benchmarking, GeekBench.

“Το επίπεδο φθοράς στην παλιά μου μπαταρία ήταν γύρω στο 20%. Έκανα μία μέτρηση στο Geekbench και πέτυχα σκορ 1466 (single core) και 2512 (multi-core). Το ίδιο σκορ πέτυχα ακόμα και όταν ενεργοποίησα τη λειτουργία χαμηλής ισχύος. Άλλαξα τη μπαταρία της συσκευής μου και τα αντίστοιχα σκορ ήταν 2526 και 4456.”

Σύμφωνα λοιπόν με τη συγκεκριμένη θεωρία, η Apple μειώνει το χρονισμό των επεξεργαστών της ανάλογα με τη φθορά που έχει η μπαταρία της εκάστοτε συσκευής, με σκοπό τη συγκράτηση της ενεργειακής επάρκειας των συσκευών αυτών σε αποδεκτά επίπεδα.

Εάν θέλετε να δείτε το χρονισμό του επεξεργαστή σας στη συσκευή σας, κατεβάστε τη δωρεάν εφαρμογή CPU Dasher X. Τη συχνότητα λειτουργίας της CPU θα τη βρείτε στην καρτέλα overview, στο πεδίο CPU Frequency.

Αμέσως μετά, στη σελίδα gsmarena.com δείτε την προβλεπόμενη λειτουργία της CPU στη συσκευή σας.

Κάναμε το ίδιο:

Στο πρώτο στιγμιότυπο οθόνης βλέπουμε τον τρέχοντα χρονισμό σε συσκευή iPhone 7 Plus 13-14 μηνών και στο δεύτερο, την προβλεπόμενη συχνότητα λειτουργίας. Στην περίπτωσή μας, η διαφορά είναι μικρή, όπως λογικά είναι μικρή και η φθορά της μπαταρίας.

Θα παρακολουθούμε τη μέτρηση που δίνει η εφαρμογή σε βάθος χρόνου, προκειμένου να διαπιστώσουμε και οι ίδιοι αν όντως η Apple υποχρονίζει τη CPU ανάλογα με τη φθορά της μπαταρίας.

Δυο λόγια

Τα παράπονα πως οι συσκευές της Apple γίνονται πολύ πιο αργές με το πέρασμα των iOS εκδόσεων ήταν πάντοτε αρκετά. Όμως, αυτό δεν συνέβαινε σε όλες τις συσκευές, κάτι πολύ περίεργο, καθώς αποκλείεται η Apple να έκανε “διακρίσεις” στο ποιες συσκευές θα “υποβαθμίσει”.

Είτε είναι αποδεκτό αυτό που γίνεται από μέρους της Apple, να “υποχρονίζει” δηλαδή τις συσκευές που φέρουν μπαταρία με φθορά, είτε όχι, μάλλον λύνεται το χρόνιο αυτό μυστήριο και ερώτημα.

Εάν η μπαταρία της συσκευής σας είναι πάνω από δύο ετών και παρατηρείτε καθυστερήσεις και lag, ίσως η αλλαγή της μπαταρίας ζωντανέψει τη συσκευή σας και πάλι.

Kostthemhttp://tecky.eu
Ενεργό μέλος της Apple κοινότητας από το 2003. Λάτρης της τεχνολογίας γενικότερα, υπέρμαχος του ανταγωνισμού και πολέμιος της διαστρέβλωσης της είδησης. Πιστεύω πως η μεταφορά της είδησης και η διατύπωση της γνώμης αποτελούν δύο ξεχωριστά, ανεξάρτητα ζητήματα που βεβαίως μπορούν να συνυπάρχουν. Η τεχνολογία κάνει την καθημερινότητά μας ομορφότερη. Απολαύστε τη.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Δωρεάν ψηφιακή προβολή τουριστικών επιχειρήσεων

Ανοιχτή πρόσκληση για δωρεάν προβολή στο VisitGreece App,  απευθύνει ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού προς όλες τις ελληνικές επιχειρήσεις. Ο κος Δημήτρης Φραγκάκης, Γενικός Γραμματέας του...

Υπογράφηκε η ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο της Κύπρου η τελετή υπογραφής του μνημονίου συναντίληψης (MoU) μεταξύ Κύπρου, Ελλάδας και Ισραήλ για συνεργασία σε σχέση με...

Η Cosmote έχει το πιο γρήγορο δίκτυο κινητής στην Ελλάδα

Το βραβείο για το "πιο γρήγορο δίκτυο κινητής στην Ελλάδα" απέσπασε και πάλι η Cosmote στα Speedtest Awards της Ookla, της πρώτης εταιρείας παγκοσμίως για μετρήσεις...

Ηλεκτρικό ιπτάμενο ταξί με υπογραφή Fiat-Chrysler

Μια ακόμα εταιρεία, ο ιταλικός όμιλος παραγωγής αυτοκινήτων Fiat-Chrysler Automobiles, φιλοδοξεί να πρωταγωνιστήσει στον κλάδο των ηλεκτρικών ιπτάμενων ταξί, σε συνεργασία με αμερικανική start-up....

Συμφωνία Hyundai και Apple για το πρώτο Apple Car

Ο Δεκέμβριος 2020 μάλλον δεν ήταν ο καλύτερος μήνας για την αυτοκινητοβιομηχανία της Νότιας Κορέας, έναν από τους ισχυρότερους παραγωγικούς κλάδους της χώρας. Τη...

Δωρεάν WiFi στην Ακρόπολη και το Ηρώδειο

Δωρεάν WiFi θα είναι πλέον διαθέσιμο στους επισκέπτες πολύ σημαντικών αρχαιολογικών χώρων, στο πλαίσιο της συνεργασίας του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού με την Cosmote....

Σχετικάάρθρα