Την περασμένη Παρασκευή το TechCrunch είχε μεταδώσει πως η Apple βρίσκεται σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις για την εξαγορά της βρετανικής Shazam.

Σήμερα, εκπρόσωπος της Apple επιβεβαίωσε την είδηση αυτή:

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που η Shazam και η ταλαντούχα ομάδα της συντάσσονται με την Apple. Από την έναρξη του App Store η Shazam ήταν συνεχώς στις λίστες των πιο δημοφιλών εφαρμογών για το iOS. Σήμερα, χρησιμοποιείται από εκατοντάδες χιλιάδες χρήστες ανά τον κόσμο, μέσω διαφορετικών καναλιών.

Οι υπηρεσίες Apple Music και Shazam «ταιριάζουν», καθώς είναι κοινό το πάθος των δύο ομάδων για τη μουσική, αλλά και η θέλησή τους για τη δημιουργία νέων, υπέροχων μουσικών εμπειριών. Ανυπομονούμε να δουλέψουμε μαζί, αμέσως μετά την έγκριση της σημερινής συμφωνίας.»

Η υπηρεσία αναγνώρισης μουσικών κομματιών Shazam είναι σήμερα «ενσωματωμένη» στον ψηφιακό βοηθό της Apple, Siri.

Το τίμημα της εξαγοράς ανέρχεται περίπου στα 400 εκατομμύρια δολάρια. Η Apple, αναμένεται να ενσωματώσει πλήρως στο οικοσύστημά της τις δυνατότητες της Shazam και να αξιοποιήσει την τεχνογνωσία της για τη βελτίωση της υπηρεσίας Apple Music.

Αν και δεν έχει υπάρξει σχετική ανακοίνωση, αναμένουμε οι συνεργασίες της Shazam με εταιρείες που σχετίζονται με άλλα οικοσυστήματα (Android κλπ) να συνεχιστούν κανονικά, όπως έγινε και στις αντίστοιχες περιπτώσεις μετά την εξαγορά της Beats.

Ας θυμηθούμε τώρα πώς ξεκίνησε η υπηρεσία Shazam…

 

 

Φίλοι της Apple, επισκεφθείτε το Apple Corner @tecky. Στην παρέα μας θα ενημερώνεστε αποκλειστικά για τα Apple related θέματα και νέα, αλλά και θα έχετε την ευκαιρία να κουβεντιάσετε, συζητήσετε και σχολιάσετε μαζί με τους εκλεκτούς Apple Fans του Apple Corner @tecky όλα τα ζητήματα που άπτονται της Apple. Join us!

ΣΧΟΛΙΑ