Η Apple τη Δευτέρα που μας πέρασε ανακοίνωσε πως πλέον όλοι οι δημιουργοί μπορούν να προσφέρουν τις εφαρμογές τους μέσω της διαδικασίας των προ-παραγγελιών (pre-orders). Η ανακοίνωση έγινε μέσω του iTunes Connect blog.

Αν και το παιχνίδι Super Mario Run είχε κυκλοφορήσει μέσω της ίδιας διαδικασίας, αποτελούσε μία μεμονωμένη περίπτωση, προφανώς σε συνεργασία με την Apple για ένα πιο δυνατό λανσάρισμα. Πλέον όμως, όλοι οι δημιουργοί θα μπορούν να κάνουν χρήση των προ-παραγγελιών.

Οι δημιουργοί θα πρέπει να θέτουν ως χρονικό πλαίσιο για την κυκλοφορία της εφαρμογής τους το διάστημα μεταξύ δύο ημερών και τριών μηνών. Δηλαδή, για να εγκριθεί από την Apple η διαδικασία της προ-παραγγελίας, θα πρέπει από τη στιγμή που δηλώνεται, το app να κυκλοφορήσει σε δύο ημέρες και όχι νωρίτερα, αλλά και όχι αργότερα από τις 90 ημέρες.

Επίσης, θα πρέπει να σημειώσουμε πως οι προ-παραγγελίες επιτρέπονται μόνο για νέες εφαρμογές και όχι για αναβαθμίσεις εφαρμογών που ήδη υπάρχουν.

Με την κυκλοφορία της εφαρμογής, θα ειδοποιούνται όλοι οι χρήστες που την έχουν προ-παραγγείλει και το κατέβασμά της θα ξεκινάει αυτόματα. Στην περίπτωση που η εφαρμογή διατίθεται επί πληρωμή, οι χρήστες θα χρεώνονται πριν από την κυκλοφορία της εφόσον έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον μέσω προ-παραγγελίας.

Τώρα, ως προς τη διαδικασία την ίδια, αυτό που έχει να προσφέρει στους δημιουργούς είναι ένα (δυνητικά) πιο δυνατό λανσάρισμα. Θα μπορούν δηλαδή να ξεκινούν την προώθηση της εφαρμογής τους εβδομάδες νωρίτερα, έχοντας πλέον τον τρόπο να «κλειδώσουν» από νωρίς τους χρήστες στη διαδικασία της αγοράς.

Ανακοινώθηκαν επίσης μέσω του iTunes Connect blog και αλλαγές που αφορούν τις «τιμές γνωριμίας» σε εφαρμογές που χρεώνουν τον χρήστη μέσω συνδρομών που ανανεώνονται αυτόματα.

 

Φίλοι της Apple, επισκεφθείτε το Apple Corner @tecky. Στην παρέα μας θα ενημερώνεστε αποκλειστικά για τα Apple related θέματα και νέα, αλλά και θα έχετε την ευκαιρία να κουβεντιάσετε, συζητήσετε και σχολιάσετε μαζί με τους εκλεκτούς Apple Fans του Apple Corner @tecky όλα τα ζητήματα που άπτονται της Apple. Join us!

ΣΧΟΛΙΑ
Προηγούμενο άρθροHotel Tech Conference 2018
Επόμενο άρθροΚατεβάστε δωρεάν (από 1,79€) το Survival Game: Lost Island 3D (Android)
Ενεργό μέλος της Apple κοινότητας από το 2003. Λάτρης της τεχνολογίας γενικότερα, υπέρμαχος του ανταγωνισμού και πολέμιος της διαστρέβλωσης της είδησης. Πιστεύω πως η μεταφορά της είδησης και η διατύπωση της γνώμης αποτελούν δύο ξεχωριστά, ανεξάρτητα ζητήματα που βεβαίως μπορούν να συνυπάρχουν. Η τεχνολογία κάνει την καθημερινότητά μας ομορφότερη. Απολαύστε τη.