Απόρρητα έγγραφα του Facebook κατέσχεσε το Βρετανικό Κοινοβούλιο

Αναμένεται να βρεθούν στοιχεία για το σκάνδαλο Cambridge Analytica

242

Σε μία από τις σπάνιες περιπτώσεις άσκησης του συγκεκριμένου μέτρου, η κυβέρνηση της Μεγ. Βρετανίας μέσω του Βρετανικού Κοινοβουλίου κατάφερε να κατασχέσει στο Λονδίνο σημαντικά εσωτερικά έγγραφα του Facebook. Τα έγγραφα αυτά είναι χαρακτηρισμένα σαν “εμπιστευτικά” και πιστεύεται ότι θα ρίξουν και άλλο φως στις λεπτομέρειες του σκανδάλου Cambridge Analytica και στις πολιτικές και πρακτικές του Facebook όσον αφορά στο χειρισμό των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του.

Στα συγκεκριμένα εσωτερικά έγγραφα, εκτός από την λεπτομερή περιγραφή των αποφάσεων του Facebook για την προστασία της ιδιωτικής ζωής, περιλαμβάνεται και εμπιστευτική αλληλογραφία μεταξύ κορυφαίων στελεχών του Facebook, ακόμα και του ίδιου του Mark Zuckerberg. Τα έγγραφα βρέθηκαν στην κατοχή του ιδρυτή της αμερικανικής εταιρείας λογισμικού Six4Three (δεν λειτουργεί πλέον) όταν αυτός εντοπίστηκε σε ξενοδοχείο του Λονδίνου κατά τη διάρκεια επαγγελματικού ταξιδιού και παραδόθηκαν μετά από επίσημη προειδοποίηση για πρόστιμο και ποινή φυλάκισης.

Η Βρετανική Κυβέρνηση ελπίζει ότι θα φωτίσει με αυτό τον τρόπο τη στάση του Facebook απέναντι στην ιδιωτική ζωή των χρηστών του αφού ο ιδρυτής του και CEO Mark Zuckerberg αποφεύγει να καταθέσει ενώπιον του Βρετανικού Κοινοβουλίου, παρά τις επανειλημμένες προσκλήσεις. Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο μήνα στη Μεγ. Βρετανία επιβλήθηκε ένα μικρό πρόστιμο μόλις £500.000 στο Facebook για το σκάνδαλο Cambridge Analytica.

 

ΣΧΟΛΙΑ