Με εκτελεστικό διάταγμα που υπέγραψε χθες ο Πρόεδρος Donald Trump, απαγορεύεται στις επιχειρήσεις που εδρεύουν στις ΗΠΑ να χρησιμοποιούν και να διακινούν τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό που παράγεται από εταιρείες που θεωρείται ότι απειλούν την εθνική ασφάλεια.

Παρόλο που στο διάταγμα που δεν κατονομάζονται εταιρείες ή χώρες, οι ειδικοί πιστεύουν ότι πλέον είναι ελεύθερο το πεδίο για τον Trump να πετάξει την κινεζική Huawei έξω από την αμερικανική αγορά, μία κίνηση που συζητιόταν έντονα τον τελευταίο χρόνο.

Το διάταγμα έρχεται σαν αποτέλεσμα της εφαρμογής του “International Emergency Economic Powers Act” και απαγορεύει ρητά τις συναλλαγές που δημιουργούν “αδικαιολόγητο κίνδυνο καταστροφικών επιπτώσεων στην ασφάλεια ή τη λειτουργικότητα σημαντικών υποδομών ή της ψηφιακής οικονομίας των ΗΠΑ”.

Η υπογραφή του εκτελεστικού διατάγματος από τον Πρόεδρο Donald Trump έρχεται να προστεθεί σε μία σειρά αντίθετων ενεργειών μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ, όπως οι νέες επιβολές δασμών, και επιβεβαιώνει ότι ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του πλανήτη καλά κρατεί.

Διαβάστε επίσης: Καθαρή δεύτερη θέση για τη Huawei

ΣΧΟΛΙΑ