Την ώρα που οι εταιρείες διαπραγμάτευσης κρυπτονομισμάτων, όπως το Bitcoin, προσπαθούν να πείσουν το κοινό για τη νομιμότητα και την καθαρή προέλευση του χρήματος που διαπραγματεύεται, όλο και κάτι “περίεργο” συμβαίνει και σκοτεινιάζει τον – κατά τα άλλα – λαμπερό πλανήτη των επενδύσεων σε ψηφιακά νομίσματα.

Pavel Lerner

Το πιο πρόσφατο περιστατικό είναι η πιθανολογούμενη απαγωγή στο Κίεβο του 40χρονου Ρώσου Pavel Lerner, CEO της ψηφιακής πλατφόρμας διαπραγμάτευσης κρυπτονομισμάτων Exmo. Η τελευταία επαφή του Lerner με τους οικείους και συνεργάτες του ήταν το απόγευμα της 26ης Δεκεμβρίου, λίγο πριν φύγει από τα γραφεία της Exmo στην περιοχή Obolon του Κιέβου. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, ο Lerner δέχτηκε επίθεση από κουκουλοφόρους έξω από τα γραφεία της εταιρείας του, οι οποίοι τον ανάγκασαν να επιβιβαστεί σε ένα βαν Mercedes. Η ροή σχετικών πληροφοριών τόσο από την Ουκρανική αστυνομία όσο και από το περιβάλλον του Lerner είναι πολύ περιορισμένη και δεν υπάρχουν ενδείξεις σύνδεσης με τις εξελίξεις στην υπόθεση Vinnik.

Ο Pavel Lerner είναι προγραμματιστής και αναλυτής με εξειδίκευση στο Blockchain και ένας από τους πρώτους και ισχυρότερους παίκτες στις αγοραπωλησίες κρυπτονομισμάτων, κυρίως Bitcoin. Αν και Ρώσος, τα τελευταία χρόνια βρισκόταν στο Κίεβο της Ουκρανίας, όπου στην πραγματικότητα εδρεύει η Exmo. Η εταιρεία του Exmo Finance LLP επίσημα είναι καταχωρημένη στα μητρώα επιχειρήσεων της Μεγ. Βρετανίας, είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στους Ρώσους επενδυτές επειδή δέχεται συναλλαγές σε ρούβλια και, σύμφωνα με το website της, αυτή τη στιγμή η ηλεκτρονική πλατφόρμα διαπραγμάτευσης που τρέχει έχει σχεδόν 95.000 συνδρομητές.

 

Μην ξεχνάτε να ρίχνετε μια ματιά στις σελίδες μας σε Facebook και LinkedIn. Όλα τα κείμενά μας αναμεταδίδονται άμεσα εκεί και αρκετά συχνά αναρτούμε quick news με τις μικρές ειδήσεις της ημέρας.

ΣΧΟΛΙΑ