Η Canalys δημοσίευσε τις εκτιμήσεις της για τις πωλήσεις φορετών συσκευών κατά το πρώτο τρίμηνο του 2018.

Οι αποστολές φορετών συσκευών εμφάνισαν αύξηση της τάξεως του 35% κατά το πρώτο τρίμηνο και έφτασαν τα 20,5 εκατ. τεμάχια. Από το συνολικό τζίρο το 80% αφορούσε συσκευές smartwatch, σε άνοδο από το 74% του πρώτου τριμήνου του 2017. Ως προς τα πωληθέντα τεμάχια κατά το α’ τριμ. ’18, το 43% αφορούσε έξυπνα ρολόγια.

  • Στην κορυφή συναντάμε την Apple με πωλήσεις 3,8 εκατ. συσκευών Apple Watch.
  • Ακολουθεί η Xiaomi με πωλήσεις 3,7 εκατ. συσκευών (πάνω από το 90% αφορά τα Mi Bands).
  • Την τρίτη, τέταρτη και πέμπτη θέση κατέκτησαν οι Fitbit, Garmin και Huawei αντίστοιχα, οι οποίες διαθέτουν ένα μικτό χαρτοφυλάκιο προϊόντων.

Οι πωλήσεις των συσκευών Apple Watch σταθεροποιήθηκαν μετά από ένα τρίμηνο – ρεκόρ και πλέον αυτές θυμίζουν τις πωλήσεις του πρώτου τριμήνου του ’17. Κλειδί για την επιτυχία του Apple Watch Series 3 θα αποτελέσει το μείγμα των πωλήσεων ως προς τις LTE εκδόσεις του, ανέφερε ο προϊστάμενος αναλύσεων της Canalys, Jason Low.

«Οι πάροχοι καλωσορίζουν τα πρόσθετα έσοδα που προκύπτουν από τις πωλήσεις της LTE έκδοσης του Apple Watch και κάθε μήνα νέοι πάροχοι ανά τον κόσμο υποστηρίζουν τη συσκευή», ανέφερε ο Low.

Apple Watch LTE

Η Apple πέτυχε εντυπωσιακό μερίδιο (59%) στις πωλήσεις φορετών συσκευών με συνδεσιμότητα κινητού δικτύου δεδομένων. Ο Low συμπληρώνει: «Αν και το οικοσύστημα της Apple έχει μία δυνατή πρόταση στις LTE φορετές συσκευές, κάτι τέτοιο δεν ισχύει στο Android οικοσύστημα. Εάν η Google αποφασίσει να αρπάξει την ευκαιρία και κυκλοφορήσει το φημολογούμενο Pixel Watch θα σημάνει την έναρξη του σοβαρού ανταγωνισμού και σε αυτό το πεδίο της αγοράς.»

Garmin Forerunner 645

Τη δεύτερη θέση στις πωλήσεις έξυπνων ρολογιών κατέχει πλέον η Garmin με αποστολές 1 εκατ. τεμαχίων.

«Η μετάβαση της Garmin στα έξυπνα ρολόγια είναι γρήγορη καθώς επικεντρώνεται στην τεχνογνωσία της στις συσκευές GPS στοχεύοντας στους αθλητές και στους λάτρεις της υπαίθρου», αναφέρει ο Vincent Thielke, αναλυτής της Canalys. «Έφερε τις απαιτούμενες βελτιώσεις προσθέτοντας χαρακτηριστικά όπως το Garmin Pay στις σειρές Forerunner και vívoactive και τώρα προσφέρει ενσωματωμένη αποθήκευση μουσικής στο πιο πρόσφατο Forerunner 645. Η Garmin πρέπει να διασφαλίσει ότι θα συνεχίσει να βελτιώνει τις υπηρεσίες της με βάση πραγματικές περιπτώσεις χρήσης.»

Fitbit Blaze

Με τους καταναλωτές να ανανεώνουν / αναβαθμίζουν τις φορετές συσκευές τους όλο και συχνότερα, η Fitbit προσπαθεί να πείσει τους χρήστες της να κατευθυνθούν και πάλι προς δικά της προϊόντα, ενώ παράλληλα διερευνά τρόπους για την προσέλκυση νέων πελατών. Η Fitbit σύμφωνα με τους αναλυτές της Canalys ποντάρει στο ολοκαίνουργιο Versa smartwatch, ενώ παράλληλα λανσάρει εξειδικευμένα – γυναικεία προϊόντα.

Τα έξυπνα ρολόγια της Fitbit όπως το Blaze αποτέλεσαν το 24% των πωλήσεών της. Οι ειδικοί εκτιμούν πως η υποστήριξη του Google Cloud Healthcare API θα βοηθήσει την εταιρεία να διεισδύσει στα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης.

 

Μην ξεχνάτε να ρίχνετε μια ματιά στις σελίδες μας σε Facebook και LinkedIn. Όλα τα κείμενά μας αναμεταδίδονται άμεσα εκεί και αρκετά συχνά αναρτούμε quick news με τις μικρές ειδήσεις της ημέρας.

ΣΧΟΛΙΑ