*** Ενημέρωση 14/12/2017:

το deal ολοκληρώθηκε, η εξαγορά είναι γεγονός***

Το Reuters μετέδωσε πως η Disney έχει το προβάδισμα στην κούρσα για την εξαγορά συγκεκριμένων τμημάτων της 21st Century Fox έναντι της Comcast.

Η οικογένεια Murdoch που ελέγχει τη Fox, προτιμά μία συμφωνία με τη Disney έναντι της Comcast, εκτιμώντας πως οι Αντιμονοπωλιακές Ρυθμιστικές Αρχές των ΗΠΑ θα εγκρίνουν πιο εύκολα το συγκεκριμένο deal.

Οι πηγές του Reuters αναφέρουν πως απομένουν πολλά έως την τελική συμφωνία. Το CBS όμως μετέδωσε πως η Disney προσέφερε στη Fox 60 δις δολάρια για την εξαγορά των studios και του τμήματος τηλεοπτικών παραγωγών της και πως η συμφωνία θα μπορούσε να έχει οριστικοποιηθεί ακόμα και εντός της επόμενης εβδομάδας.

Πιο αναλυτικά, η Disney διεκδικεί την εξαγορά του καναλιού FX, του δικτύου καλωδιακών καναλιών National Geographic, του κινηματογραφικού studio της Fox, του δικτύου Star της Ινδίας και του μεριδίου της Fox στην ευρωπαϊκή συνδρομητική πλατφόρμα Sky.

Η Fox, θα κρατήσει τα τμήματα ειδήσεών της, τους σταθμούς εκπομπής της και το Fox Sports.
Το Reuters αναφέρει πως οι πηγές του ζήτησαν να μη κατονομαστούν, καθώς οι διαδικασίες διαβούλευσης είναι εμπιστευτικές. Το πρακτορείο / δίκτυο απευθύνθηκε στους εμπλεκόμενους και έως τώρα οι εκπρόσωποι της Fox αρνήθηκαν να σχολιάσουν, ενώ οι Disney και Comcast δεν έχουν ακόμα ανταποκριθεί.

 

Μην ξεχνάτε να ρίχνετε μια ματιά στις σελίδες μας σε Facebook και LinkedIn. Όλα τα κείμενά μας αναμεταδίδονται άμεσα εκεί και αρκετά συχνά αναρτούμε quick news με τις μικρές ειδήσεις της ημέρας.
ΣΧΟΛΙΑ