30.2 C
Athens
Δευτέρα, 25 Μαΐ 2020
APPLE APPLE WATCH Ανακοινώθηκε το νέο Apple Watch Series 5

Ανακοινώθηκε το νέο Apple Watch Series 5

-

Η Apple ανακοίνωσε πριν από λίγο το νέο της μοντέλο του δημοφιλούς της smartwatch, Apple Watch Series 5. Η αλήθεια είναι πως φέτος δεν περιμέναμε πολλά, καθώς πέρυσι η τέταρτη υλοποίηση ήταν εξαιρετική και είχε γίνει και ένα σχετικό redesign. Φέτος προστέθηκε το φινίρισμα από τιτάνιο ενώ το design παρέμεινε ολόιδιο. Είναι η πρώτη φορά που η Apple δεν ανέφερε (και μέχρι αυτή τη στιγμή ούτε στην επίσημη σελίδα του προϊόντος) κάποιο νέο επεξεργαστή ή δεν έκανε συγκρίσεις ως προς την ταχύτητα με το περσινό μοντέλο.

Ενημέρωση 11 Σεπτεμβρίου 11:15

Το Apple Watch Series 5 φέρει το 64μπιτο S5 chip, το οποίο – σύμφωνα με την Apple – είναι δύο φορές πιο γρήγορο από το S3. Αναμένουμε δηλαδή αντίστοιχες επιδόσεις σε σύγκριση με το Apple Watch 4.

Ενημέρωση 11 Σεπτεμβρίου 12:45

Το AW5 έχει αποθηκευτικό χώρο 32GB έναντι των 16GB του AW4.

Always-on οθόνη

Μία σημαντική προσθήκη είναι η always-on οθόνη της συσκευής. Όταν ο χρήστης δεν έχει υψώσει τον καρπό του οι προσόψεις θα λειτουργούν με μικρότερη φωτεινότητα, ενώ όταν «γυρίζει» ο καρπός, η φωτεινότητα θα αυξάνεται.

Η λειτουργία αυτή δεν έχει ιδιαίτερο κόστος στην ενεργειακή αυτονομία λόγω του συστήματος LTPO που ανέπτυξε η Apple. Ενώ η οθόνη λειτουργεί στα 60Hz υπό κανονικές συνθήκες, όταν χρειάζεται μπορεί να λειτουργεί (ανανεώνεται) και στο 1Hz, με το αντίστοιχο κέρδος ή μάλλον με την ελάχιστη αύξηση στην κατανάλωση που αντιστοιχεί στο ένα εξηκοστό της κανονικής.

Πυξίδα

Με την προσθήκη της πυξίδας και της ανανέωσης της εφαρμογής των χαρτών οι χρήστες θα μπορούν να βλέπουν στο χάρτη και την κατεύθυνσή τους, όπως και στο iPhone. Στις υπηρεσίες τοποθεσίας πλέον περιλαμβάνονται η κατεύθυνση, η κλίση, το γεωγραφικό πλάτος, το μήκος και το υψόμετρο.

International Emergency Calling (μόνο LTE μοντέλα)

Μπορεί τα LTE μοντέλα να μην υποστηρίζονται επίσημα στη χώρα μας, όμως αυτό είναι πιθανό να αλλάξει και κατά δεύτερον, είναι σημαντικό. Όποιος χρήστης βρεθεί σε κίνδυνο μπορεί σε 150 διαφορετικές χώρες να καλέσει τον τοπικό αριθμό των επειγόντων.

Τιμές και διαθεσιμότητα

Το GPS μοντέλο που κυκλοφορεί επίσημα στη χώρα μας θα πωλείται από 399$ (συν φόροι), ενώ το LTE μοντέλο από 499$. Η Apple κράτησε ακριβώς τις περσινές τιμές, οπότε αναμένουμε και στην Ελλάδα να ακολουθηθεί η ίδια με το Apple Watch Series 4 τιμολόγηση.

Θα κυκλοφορήσει στις 20 Σεπτεμβρίου με τη (θεωρητική έστω) διαθεσιμότητα να αναμένεται στη χώρα μας μέσα στις πρώτες ημέρες. Η Apple ανέφερε πως θα διατεθεί άμεσα σε 38 χώρες χωρίς να τις κατονομάσει και εκτιμάμε πως θα βρίσκεται και η Ελλάδα ανάμεσα σε αυτές. Δεν ξέρουμε όμως πότε θα έχει διαθέσιμες συσκευές ο επίσημος διανομέας της χώρας μας καθώς κάθε χρόνο παρουσιάζεται έντονο πρόβλημα.

Kostthemhttp://tecky.eu
Ενεργό μέλος της Apple κοινότητας από το 2003. Λάτρης της τεχνολογίας γενικότερα, υπέρμαχος του ανταγωνισμού και πολέμιος της διαστρέβλωσης της είδησης. Πιστεύω πως η μεταφορά της είδησης και η διατύπωση της γνώμης αποτελούν δύο ξεχωριστά, ανεξάρτητα ζητήματα που βεβαίως μπορούν να συνυπάρχουν. Η τεχνολογία κάνει την καθημερινότητά μας ομορφότερη. Απολαύστε τη.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Σχετικάάρθρα