Η Vodafone εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση που αφορά κακόβουλη ηλεκτρονική αλληλογραφία αλίευσης στοιχείων (phishing).

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι συνδρομητές της Vodafone με ηλεκτρονική διεύθυνση xxx@hol.gr ενδέχεται να γίνουν αποδέκτες κακόβουλης ηλεκτρονικής αλληλογραφίας/ phishing email. Το ηλεκτρονικό μήνυμα μπορεί να έχει αυτή τη μορφή:

=====================================
Από: Vodafone Mail <a.misth.pella@efka.gov.gr>
Ημερομηνία: 19/12/2017 08:18ΠΜ
Θέμα: Re: ΠΟΛΥ ΕΠΕΙΓΟΝ

Αγαπητέ Hol.gr

 

Ο λογαριασμός σας παρουσιάζει ορισμένα ζητήματα ασφάλειας. Αν αυτό το άνοιγμα αυτοματοποιημένου ηλεκτρονικού ταχυδρομείου δεν έχει επιβεβαιωθεί εντός 48 ωρών Θα σας εμποδιστεί να στέλνετε και να λαμβάνετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

 

Απαιτείται να επιλύσετε το πρόβλημα μέσω της ακόλουθης σελίδας ελέγχου ταυτότητας

 

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ

 

Σας ευχαριστούμε που χρησιμοποιήσατε το Otenet.gr

Ομάδα Hol.gr

==========================================

Η πρακτική του Phishing χρησιμοποιεί τα emails/sms για την υποκλοπή προσωπικών στοιχείων, χρησιμοποιώντας ως δόλωμα κάποιο ψεύτικο πρόσχημα (κάποια ενέργεια αναβάθμισης υπηρεσίας ή κάποια “μοναδική ευκαιρία” δηλώνοντας τη ως επείγουσα). Για αυτό σας συμβουλεύουμε να ΜΗΝ κάνετε καμία ενέργεια και να τα διαγράφετε.  

Επισημαίνουμε ότι:
Η Vodafone δεν έχει καμία σχέση με αυτά τα μηνύματα και δε θα σας ζητήσει ποτέ και για κανένα λόγο να κοινοποιήσετε μέσω sms, email ή άλλης ηλεκτρονικής φόρμας, τους προσωπικούς σας κωδικούς ή οποιαδήποτε άλλα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα. Για οποιαδήποτε ερώτηση ή/και αναφορά περιστατικών, επικοινωνήστε με το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών 13830 ή το τμήμα εξυπηρέτησης εταιρικών πελατών στο 1399.

 

Μην ξεχνάτε να ρίχνετε μια ματιά στις σελίδες μας σε Facebook και LinkedIn. Όλα τα κείμενά μας αναμεταδίδονται άμεσα εκεί και αρκετά συχνά αναρτούμε quick news με τις μικρές ειδήσεις της ημέρας.

ΣΧΟΛΙΑ