Ανακοινώθηκε χθες η νέα υπηρεσία του ηλεκτρονικού πολυκαταστήματος Amazon που, για πρώτη φορά, επιτρέπει σε παιδιά 13 – 17 ετών να αγοράζουν μόνοι τους. Η νέα υπηρεσία του Amazon λέγεται Teens shop, Parents stay in the know, σε ελεύθερη μετάφραση “οι έφηβοι ψωνίζουν, οι γονείς απλά το ξέρουν”.

Η διαδικασία είναι απλή. Το παιδί δημιουργεί δικό του λογαριασμό στο ηλεκτρονικό κατάστημα, μπαίνει με το δικό του κωδικό και ο λογαριασμός αυτός είναι συνδεδεμένος με το λογαριασμό του γονιού του. Μπορεί να περιηγηθεί στο Amazon, να επιλέξει τα προϊόντα που επιθυμεί και να προχωρήσει στην αγορά τους. Ο γονιός λαμβάνει email ή SMS με τα πλήρη στοιχεία της κάθε αγοράς του παιδιού του και πρέπει να την εγκρίνει ή να την απορρίψει. Ο γονιός μπορεί επίσης να έχει καθορίσει εκ των προτέρων ανώτατο χρηματικό όριο αγορών.

Προφανώς το Amazon έχει εντοπίσει στην ανάγκη των παιδιών που βρίσκονται στην εφηβεία να κάνουν σιγά σιγά τα δικά τους βήματα, να υιοθετούν συμπεριφορές των ενηλίκων και να απολαμβάνουν την εμπιστοσύνη των γονιών τους. Αν μάλιστα οι γονείς είναι Amazon Prime τότε όλα τα προνόμια, π.χ. εκπτώσεις, φτηνότερα μεταφορικά κλπ, μεταφέρονται και στα παιδιά.

Ταυτόχρονα, το Amazon παραδίδει μαθήματα marketing στην υπόλοιπη αγορά όταν εκπαιδεύει τα παιδιά να κάνουν τις αγορές τους στα δικά του καταστήματα, υπολογίζοντας ότι ένα μεγάλο ποσοστό των σημερινών εφήβων θα συνεχίσει να ψωνίζει από εκεί και αργότερα, στην ενήλικη ζωή του.

 

 

Μην ξεχνάτε να ρίχνετε μια ματιά στις σελίδες μας σε Facebook και LinkedIn. Όλα τα κείμενά μας αναμεταδίδονται άμεσα εκεί και αρκετά συχνά αναρτούμε quick news με τις μικρές ειδήσεις της ημέρας.

ΣΧΟΛΙΑ