Την προηγούμενη εβδομάδα εμφανίστηκαν κάποια reports που ανέφεραν πως η Spotify προτίθεται να παραχωρήσει περισσότερα “δικαιώματα” στους χρήστες της που δεν διαθέτουν λογαριασμό επί πληρωμή. Πιο συγκεκριμένα, οι αλλαγές στοχεύουν στον καλύτερο έλεγχο από τους χρήστες ως προς τα τραγούδια που αναπαράγονται.

Ένα δεύτερο report που κυκλοφόρησε προχθές Δευτέρα, ανέφερε πως θα υπάρξει νέα, ανασχεδιασμένη διεπαφή χρήστη (περιβάλλον χρήστη – user interface) στην εφαρμογή.

Σύμφωνα με το The Verge, αρκετοί χρήστες συσκευών Android & iOS ήδη έχουν πρόσβαση στο ανασχεδιασμένο user interface.

Επίσης, στο νέο περιβάλλον χρήστη παρέχεται η δυνατότητα επιλογής του προς ακρόαση τραγουδιού σε συγκεκριμένες λίστες, κάτι που συσχετίζεται με τα πλάνα της εταιρείας για περισσότερο έλεγχο από τους χρήστες που δεν είναι συνδρομητές στην επί πληρωμή υπηρεσία.

Αν και ακόμα δεν έχει υπάρξει επίσημη ανακοίνωση, οι πρώτοι χρήστες που απέκτησαν πρόσβαση στη νέα έκδοση της εφαρμογής αναφέρουν πως πλέον μπορούν σε κάποιες λίστες να επιλέξουν ποιο τραγούδι θα ακούσουν. Οι λίστες που μπορούν να αναπαραχθούν μόνο με τυχαία σειρά έχουν μία μπλε ένδειξη, ενώ οι υπόλοιπες, πράσινη.

Σίγουρα μέσα στις επόμενες ημέρες οι χρήστες θα ανακαλύψουν περισσότερες αλλαγές και βελτιώσεις, αναμένουμε βέβαια και τις επίσημες ανακοινώσεις της εταιρείας, η οποία με αυτή της την κίνηση προσπαθεί να ενδυναμώσει το οικοσύστημά της μέσω της “ενίσχυσης” των δωρεάν λογαριασμών που διαθέτει.

 

Μην ξεχνάτε να ρίχνετε μια ματιά στις σελίδες μας σε Facebook και LinkedIn. Όλα τα κείμενά μας αναμεταδίδονται άμεσα εκεί και αρκετά συχνά αναρτούμε quick news με τις μικρές ειδήσεις της ημέρας.

ΣΧΟΛΙΑ