Το iOS 10 είναι η πιο πρόσφατη έκδοση του λειτουργικού συστήματος της Apple για φορητές συσκευές. Από την έλευση της έκδοσης 10.3 που κυκλοφόρησε τον Μάρτιο και μετά, το λειτουργικό σύστημα έχει σταθεροποιηθεί σε μεγάλο βαθμό και δεν παρουσιάζονται πλέον οι δυσλειτουργίες που παρατηρήθηκαν στις πρώτες εκδόσεις του.

Μία από τις νέες λειτουργίες του iOS 10 είναι η δυνατότητα να επιλέξουμε να αγγίζουμε το Κουμπί Αφετηρίας (Home Button) για το ξεκλείδωμα της συσκευής μας. Αυτή η επιλογή προφανώς και προέκυψε λόγω του νέου τρόπου ξεκλειδώματος, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που αναπολούν το θρυλικό “Σύρετε για ξεκλείδωμα”. Σαφέστατα, επιλέγοντας άγγιγμα αντί πατήματος, καταπονείται λιγότερο το Home Button και κατ’ αυτόν τον τρόπο μειώνουμε τις πιθανότητες βλάβης του κουμπιού.

Ακολουθήστε τις οδηγίες μας, δοκιμάστε το και αν δεν σας βολέψει απενεργοποιήστε το:

Επιλέγουμε Ρυθμίσεις > Γενικά > Προσβασιμότητα > Κουμπί Αφετηρίας

Ανοίγουμε τον εικονικό διακόπτη στην επιλογή “Άνοιγμα με άγγιγμα”.

Πλέον, κάθε φορά που θα θέλουμε να ξεκλειδώσουμε τη συσκευή μας, θα αρκεί το άγγιγμα του Κουμπιού Αφετηρίας (Home Button) και δεν θα χρειάζεται να το πατάμε. Η συγκεκριμένη λειτουργία παίρνει “προστιθέμενη αξία” αν την συνδυάσουμε με ένα άλλο χαρακτηριστικό του iOS, το “Σήκωμα για αφύπνιση”.

Είδαμε πώς μπορούμε να ξεκλειδώνουμε τη συσκευή μας με το άγγιγμα του Πλήκτρου Αφετηρίας αντί του πατήματος.

Τα Hints & Tips είναι μία ξεχωριστή ενότητα του Tecky, στην οποία θα σας αναφέρουμε μικρές συμβουλές, που κάνουν όμως τη διαφορά. Κάθε νέα έκδοση του iOS κρύβει πληθώρα μικρο-ρυθμίσεων και εμείς θα είμαστε εδώ για να σας ενημερώνουμε για αυτές.

Αν θέλετε να έχετε καθημερινή ενημέρωση για τα τεκταινόμενα στον παγκόσμιο τεχνολογικό χάρτη, ή αν απλά θέλετε να μαθαίνετε νέα κόλπα για τις αγαπημένες σας συσκευές, ακολουθήστε τη σελίδα μας στο facebook.

ΣΧΟΛΙΑ