η ρύθμιση ισχύει και στο iOS 11

Το iOS 10 είναι η πιο πρόσφατη έκδοση του λειτουργικού συστήματος της Apple για φορητές συσκευές. Από την έλευση της έκδοσης 10.3 που κυκλοφόρησε τον Μάρτιο και μετά, το λειτουργικό σύστημα έχει σταθεροποιηθεί σε μεγάλο βαθμό και δεν παρουσιάζονται πλέον οι δυσλειτουργίες που παρατηρήθηκαν στις πρώτες εκδόσεις του.

Μία από τις νέες λειτουργίες του iOS 10 είναι η δυνατότητα να επιλέξουμε να αγγίζουμε το Κουμπί Αφετηρίας (Home Button) για το ξεκλείδωμα της συσκευής μας. Αυτή η επιλογή προφανώς και προέκυψε λόγω του νέου τρόπου ξεκλειδώματος, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που αναπολούν το θρυλικό “Σύρετε για ξεκλείδωμα”. Σαφέστατα, επιλέγοντας άγγιγμα αντί πατήματος, καταπονείται λιγότερο το Home Button και κατ’ αυτόν τον τρόπο μειώνουμε τις πιθανότητες βλάβης του κουμπιού.

Ακολουθήστε τις οδηγίες μας, δοκιμάστε το και αν δεν σας βολέψει απενεργοποιήστε το:

Επιλέγουμε Ρυθμίσεις > Γενικά > Προσβασιμότητα > Κουμπί Αφετηρίας

Ανοίγουμε τον εικονικό διακόπτη στην επιλογή “Άνοιγμα με άγγιγμα”.

Πλέον, κάθε φορά που θα θέλουμε να ξεκλειδώσουμε τη συσκευή μας, θα αρκεί το άγγιγμα του Κουμπιού Αφετηρίας (Home Button) και δεν θα χρειάζεται να το πατάμε. Η συγκεκριμένη λειτουργία παίρνει “προστιθέμενη αξία” αν την συνδυάσουμε με ένα άλλο χαρακτηριστικό του iOS, το “Σήκωμα για αφύπνιση”.

Είδαμε πώς μπορούμε να ξεκλειδώνουμε τη συσκευή μας με το άγγιγμα του Πλήκτρου Αφετηρίας αντί του πατήματος.

ΣΧΟΛΙΑ