Μπορούμε να συζητήσουμε για πολιτική δύναμη, κοινωνική δύναμη, όλα αυτά είναι σημαντικά, αλλά προσωπικά πιστεύω ότι η οικονομία είναι το θεμέλιο πάνω στο οποίο θα πατήσουν αυτά και θα αποκτήσουν αντοχή και βιωσιμότητα” υποστηρίζει ο Ebele Ifedigbo, συνιδρυτής της θερμοκοιτίδας νεοφυών επιχειρήσεων Hood και συνεχίζει “όταν σπούδαζα οικονομικά στο πανεπιστήμιο, σκεφτόμουν κατά πόσο η επιχειρηματικότητα μπορεί να υποστηρίξει την ουσία της κοινωνικής δικαιοσύνης και, αν συμβεί αυτό, πως θα μοιάζει ο κόσμος μας”.

Η θερμοκοιτίδα Hood (μετάφ. κουκούλα) είναι μη κερδοσκοπική κοινωνική επιχείρηση που έχει σκοπό να εντάξει έγχρωμους επιχειρηματίες στη νόμιμη βιομηχανία της ινδικής κάνναβης. Ιδρύθηκε το 2017 στο Oakland των ΗΠΑ από τους Lanese Martin, Ebele Ifedigbo και Biseat Horning, σαν απάντηση στο κύμα νεοφυών επιχειρήσεων που αναπτύχθηκε μετά τη νομιμοποίηση της χρήσης της ινδικής κάνναβης σε πολλές πολιτείες των ΗΠΑ. Ο κύριος λόγος της δημιουργίας της θερμοκοιτίδας Hood ήταν το γεγονός ότι, ενώ η έγχρωμη κοινότητα είναι αναμεμιγμένη σε ίδιο βαθμό με τις υπόλοιπες κοινότητες στην αγορά των ουσιών, υπάρχουν φραγμοί στην ανάπτυξη νεοφυών δράσεων από έγχρωμους επίδοξους επιχειρηματίες στη βιομηχανία της ινδικής κάνναβης. Με λίγα λόγια, παρατηρήθηκε ότι η αμερικανική νόμιμη αγορά της κάνναβης δέχεται τους έγχρωμους περισσότερο σαν πελάτες και λιγότερο σαν επιχειρηματίες.

Οι ιδρυτές της Hood: Biseat Horning (αριστερά), Ebele Ifedigbo (μέση) και Lanese Martin (δεξιά)

Το μέγεθος της νόμιμης αγοράς της ινδικής κάνναβης στις ΗΠΑ εκτιμάται ότι είναι αυτή τη στιγμή περίπου $8 δις και παρουσιάζει ανοδική τάση. Το 5% της αγοράς αυτής “ανήκει” σε έγχρωμους επιχειρηματίες και το υπόλοιπο 95% σε επιχειρηματίες που προέρχονται από τη λευκή κοινότητα. Η θερμοκοιτίδα νεοφυών επιχειρήσεων Hood έχει αυτή τη στιγμή περισσότερα από 2.000 μέλη στις ΗΠΑ, στα οποία παρέχει εκπαίδευση και τεχνική υποστήριξη σε θέματα που σχετίζονται με την καινοτομία, την επιχειρηματικότητα, τα χρηματοοικονομικά, τις τεχνολογικές λύσεις και το marketing. Επίσης, η Hood έχει δημιουργήσει ένα επιταχυντή νεοφυών επιχειρήσεων ο οποίος έχει ενισχύσει την προσπάθεια των 10 πρώτων έγχρωμων επιχειρηματιών και συνεργάζεται με την τοπική αυτοδιοίκηση για την περαιτέρω επέκταση του προγράμματος. Οι ιδρυτές της Hood έχουν ήδη συμπεριληφθεί σε λίστες μελλοντικών ηγετών, όπως αυτή του Forbes και πολλές άλλες.

 

Μην ξεχνάτε να ρίχνετε μια ματιά στις σελίδες μας σε Facebook και LinkedIn. Όλα τα κείμενά μας αναμεταδίδονται άμεσα εκεί και αρκετά συχνά αναρτούμε quick news με τις μικρές ειδήσεις της ημέρας.

ΣΧΟΛΙΑ