Η εταιρεία ερευνών αγοράς GfK ανακοίνωσε χθες στη Νυρεμβέργη τα αποτελέσματα της έρευνας για τις πωλήσεις smartphones το 2ο τρίμηνο 2017.

Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι το σύνολο των smartphones που πουλήθηκαν σε όλο τον κόσμο στο 2ο τρίμηνο του 2017 αυξήθηκε κατά 4% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό. Έδειξαν επίσης ότι ιστορικά είναι το καλύτερο 2ο τρίμηνο που έχει καταγραφεί με τις συσκευές που πουλήθηκαν να αγγίζουν τα 347 εκατ.

Σύμφωνα με τη GfK, η εντυπωσιακή αύξηση τροφοδοτείται κυρίως από τις αναδυόμενες αγορές της Ασίας (Βιετνάμ, Ινδία, Ινδονησία, Καμπότζη, Μαλαισία, Ταϊλάνδη, Φιλιππίνες). Σημαντική αύξηση πωλήσεων καταγράφεται και στις αγορές της Κεντρικής & Ανατολικής Ευρώπης και Λατινικής Αμερικής.

Πηγή: GfK

Ο κύριος όγκος των πωλήσεων εξακολουθεί να έρχεται από την Κίνα. Αν και σε φάση απόλυτης σταθεροποίησης, η Κίνα είναι – όπως αναμενόταν – η μεγαλύτερη αγορά στον κόσμο σε επίπεδο χώρας με 110 εκατ συσκευές, σχεδόν το ⅓ των παγκοσμίων πωλήσεων.

Με λιγότερες συσκευές στη Δυτική Ευρώπη και στις αναπτυγμένες χώρες της Ασίας, βλέπουμε την αύξηση του τζίρου στο 2ο τρίμηνο 2017 να φτάενι στο 9%, σαφώς μεγαλύτερη από την αύξηση των συσκευών. Γεγονός που δείχνει ότι παραγωγοί και πωλητές λιανικής συνεχίζουν να ακολουθούν πολιτικές ανόδου της μέσης τιμής πώλησης ανά συσκευή. Παρά τα διάφορα – οικονομικά και άλλα – προβλήματα σε πολλές περιοχές του πλανήτη και την ωρίμανση κάποιων αγορών, η επιθυμία για απόκτηση ενός ακόμα καλύτερου smartphone φαίνεται να παραμένει σταθερά αυξανόμενη καταναλωτική τάση παντού.

ΣΧΟΛΙΑ