Αυτό το κινητό τηλέφωνο δεν έχει μπαταρία και δεν χρειάζεται ποτέ φόρτιση

Απορροφά την ενέργεια που χρειάζεται από το φως του περιβάλλοντος και από ραδιοκύματα.

732

Ερευνητές του πανεπιστημίου της Washington κατασκεύασαν ένα κινητό τηλέφωνο το οποίο δεν φέρει μπαταρία και φορτίζεται από το φως του περιβάλλοντος και από ραδιοκύματα. Οι τεχνολογίες που χρησιμοποιεί είναι εύκολο να ενσωματωθούν στους υπάρχοντες “πύργους” των παρόχων και καταναλώνει ελάχιστη ενέργεια.

Όπως μπορούμε να δούμε και στο video, αυτή τη στιγμή πρόκειται στην ουσία για μία πλακέτα, όπου, συνδέοντας τα ακουστικά, μπορούν να πραγματοποιηθούν εισερχόμενες και εξερχόμενες κλήσεις. Η συσκευή δεν διαθέτει οθόνη. Όμως, στα σχέδια των ερευνητών είναι ή προσθήκη της δυνατότητας video streaming, με την παράλληλη διασύνδεση της πλακέτας αυτής, με μία χαμηλής κατανάλωσης οθόνη τεχνολογίας E-Ink.

Μπορεί το συγκεκριμένο project στη φάση που βρίσκεται σήμερα να μην είναι θελκτικό, αλλά, με την πάροδο του χρόνου και τις συνεχείς βελτιώσεις που θα υποστεί, η εμφάνισή του, θα βελτιωθεί. Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για μία πολύ ενδιαφέρουσα και πρακτική ιδέα, που αξίζει να παρακολουθήσουμε την εξέλιξή της.

ΣΧΟΛΙΑ