Αν και τα τελευταία χρόνια οι εταιρείες συναγωνίζονται για τη δημιουργία μεγάλων οθονών σε smartphones μεγάλου ή μεσαίου μεγέθους, ένας κατασκευαστής πήρε την ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση. Η Zanco σκοπεύει να λανσάρει το μικρότερο – πλήρως λειτουργικό – κινητό τηλέφωνο του κόσμου, το Zanco tiny t1.

Ασφαλώς και δεν πρόκειται για smartphone, αλλά για ένα feature phone που προσφέρει τις βασικές λειτουργίες, όπως τις κλήσεις και την αποστολή / λήψη μηνυμάτων SMS. “Δουλεύει” μόνο στα δίκτυα 2G (GSM850/900, DCS1800 και PCS1900) και η μπαταρία του των 200 mAh προσφέρει ενεργειακή αυτονομία περίπου τριών ημερών.

To tiny t1 φέρει οθόνη OLED 0,49 ιντσών με ανάλυση 64 x 32 pixels. Έχει αριθμητικό πληκτρολόγιο, το μέγεθος του οποίου μάλλον θα δυσκολέψει πολλούς κατά την πληκτρολόγηση. Είναι συμβατό με κάρτες nano-SIM και μπορεί να αποθηκεύσει 300 επαφές, τις τελευταίες 50 κλήσεις και 50 μηνύματα κειμένου.

Η συσκευή φέρει μνήμη RAM 32MB (υπάρχουν ακόμα modules των 32MB;;;) και εσωτερικό χώρο αποθήκευσης 32MB (υπάρχουν). Ο αποθηκευτικός χώρος δεν μπορεί να επεκταθεί μέσω κάρτας microSD και η φόρτιση γίνεται μέσω USB.

Εάν θέλετε να το αποκτήσετε σε τιμή γνωριμίας (40-50 δολάρια) μπορείτε να το παραγγείλετε από τη σελίδα του προϊόντος στο kickstarter. Το tiny t1 αναμένεται να κυκλοφορήσει επίσημα το Μάη του 2018.

 

Μην ξεχνάτε να ρίχνετε μια ματιά στις σελίδες μας σε Facebook και LinkedIn. Όλα τα κείμενά μας αναμεταδίδονται άμεσα εκεί και αρκετά συχνά αναρτούμε quick news με τις μικρές ειδήσεις της ημέρας.

 

ΣΧΟΛΙΑ