30.2 C
Athens
Τρίτη, 07 Ιούλ 2020
ΟΔΗΓΟΙ | ΚΟΛΠΑ | ΜΥΣΤΙΚΑ Αφαιρέστε από την Apple ID σας, τις συσκευές που...

Αφαιρέστε από την Apple ID σας, τις συσκευές που πλέον δεν σας ανήκουν

Πλέον μπορούμε να διαχειριστούμε τις συσκευές μας που είναι συνδεδεμένες με την Apple ID μας, απ' ευθείας από τις ρυθμίσεις του iPhone / iPad μας

-

Η Apple ID, η ταυτότητά μας δηλαδή για τις υπηρεσίες της Apple, είναι συνδεδεμένη με τις συσκευές μας. Αρκετοί έχουν την λανθασμένη εντύπωση πως αυτό το “δέσιμο” προέρχεται από το iCloud, κάτι που όμως δεν ισχύει. Όταν ενεργοποιούμε μία νέα συσκευή, αυτή “δένεται” με εμάς, δηλαδή, με την Apple ID μας.

Όταν πουλήσουμε μια παλαιά συσκευή μας, θα πρέπει να την αφαιρέσουμε από τον λογαριασμό μας, ακόμα και αν δεν μας ζητηθεί από τον αγοραστή. Σκεφτείτε πως αν δεν γίνει αυτή η αποσύνδεση, είναι πολύ πιθανό να λάβει ο νέος κάτοχος της συσκευής, iMessages τα οποία προοριζόντουσαν για εμάς.

Πρώτα απ’ όλα θα πρέπει να διευκρινίσουμε πως το iPhone ή το iPad μας θα πρέπει να είναι ενημερωμένο στην τελευταία έκδοση του iOS. Ας δούμε τη διαδικασία αφαίρεσης των παλαιών συσκευών μας από τις ρυθμίσεις του iOS:

Ρυθμίσεις > Apple ID πάνελ

Στο κάτω μέρος της οθόνης εμφανίζεται μία λίστα με τις συνδεδεμένες με την ταυτότητά μας στην Apple (Apple ID) συσκευές

Μπορούμε πατώντας σε μία συσκευή να δούμε και λεπτομέρειες, όπως τον αριθμό ΙΜΕΙ, τον σειριακό αριθμό της συσκευής, το status της Εύρεσης iPhone αλλά και το αν υπάρχει κάποιο αντίγραφο ασφαλείας στο iCloud, για την εκάστοτε συσκευή.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν μπορούμε να αποσυνδέσουμε τη συσκευή από τον λογαριασμό μας γιατί χρησιμοποιείται τη δεδομένη στιγμή.

Αν όμως επιλέξουμε οποιαδήποτε άλλη συσκευή, εκτός από αυτή που χρησιμοποιούμε, θα δούμε πως υπάρχει η επιλογή της αφαίρεσής της από τον λογαριασμό μας.

Δοκιμάστε να πλοηγηθείτε στο συγκεκριμένο σημείο των ρυθμίσεων του iOS και μπορεί να εκπλαγείτε ανακαλύπτοντας πως παμπάλαιες συσκευές σας, είναι ακόμα συνδεδεμένες με τον λογαριασμό σας.

Σε κάθε περίπτωση, η δυνατότητα της διαχείρισης των συσκευών μας απ’ ευθείας από τις ρυθμίσεις της συσκευής μας, είναι ένα ευπρόσδεκτο χαρακτηριστικό.

Aκολουθώντας μας στη σελίδα μας στο facebook, θα μαθαίνετε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα μας. Επίσης, έχουμε δημιουργήσει κανάλι στο YouTube, όπου αναρτούμε video οδηγούς με βήμα προς βήμα οδηγίες.

Προσθέστε το tecky.eu στην οθόνη αφετηρίας του smartphone σας ή στα αγαπημένα του browser που χρησιμοποιείτε, για να έχετε γρήγορη και έγκαιρη ενημέρωση για τα τεκταινόμενα στον παγκόσμιο τεχνολογικό χάρτη, αλλά και πρόσβαση σε άρθρα με κόλπα και συμβουλές για τις αγαπημένες σας συσκευές.

Kostthemhttp://tecky.eu
Ενεργό μέλος της Apple κοινότητας από το 2003. Λάτρης της τεχνολογίας γενικότερα, υπέρμαχος του ανταγωνισμού και πολέμιος της διαστρέβλωσης της είδησης. Πιστεύω πως η μεταφορά της είδησης και η διατύπωση της γνώμης αποτελούν δύο ξεχωριστά, ανεξάρτητα ζητήματα που βεβαίως μπορούν να συνυπάρχουν. Η τεχνολογία κάνει την καθημερινότητά μας ομορφότερη. Απολαύστε τη.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Εξιχνιάστηκε υπόθεση απάτης μέσω διαδικτύου με τη μέθοδο του «ενδιάμεσου»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος εξιχνιάστηκε υπόθεση απάτης μέσω διαδικτύου με τη μέθοδο του «ενδιάμεσου» ( Business Email Compromise –...

Εκατοντάδες επιχειρήσεις αποσύρουν τις διαφημίσεις τους από το Facebook

Μερικοί από τους κολοσσούς του παγκόσμιου εμπορίου αγαθών και υπηρεσιών στηρίζουν τη διεθνή καμπάνια Stop Hate For Profit, διαμαρτυρόμενοι για τη ρητορική μίσους που...

Apple Silicon (ARM) ready Mac apps

Η Apple πριν λίγες ημέρες ανακοίνωσε την πολυαναμενόμενη μετάβαση των υπολογιστών Mac στην ARM τεχνολογία. Στους παλιούς αυτό ξυπνά μνήμες από την πρώτη έκδοση...

Η Apple παρουσίασε το macOS 11 Big Sur

Πριν από 20 περίπου χρόνια ο Steve Jobs είχε αναφέρει πως το επερχόμενο τότε OS Χ ήταν το λειτουργικό σύστημα των επόμενων 20 ετών....

Η Apple παρουσίασε το watchOS 7

Η Apple παρουσίασε το watchOS 7, τη νεότερη έκδοση του λειτουργικού της συστήματος για έξυπνα ρολόγια που θα κυκλοφορήσει περίπου κατά τα τέλη του...

Η Apple παρουσίασε το iPadOS 14

Εισαγωγή Η Apple σήμερα μας παρουσίασε το iOS 14, το watchOS 7, το tvOS 14, νέα χαρακτηριστικά στα AirPods, στο CarPlay, στο HomePod, την επερχόμενη...

Σχετικάάρθρα