30.2 C
Athens
Τρίτη, 29 Σεπ 2020
ΟΔΗΓΟΙ | ΚΟΛΠΑ | ΜΥΣΤΙΚΑ Αφαιρέστε από την Apple ID σας, τις συσκευές που...

Αφαιρέστε από την Apple ID σας, τις συσκευές που πλέον δεν σας ανήκουν

Πλέον μπορούμε να διαχειριστούμε τις συσκευές μας που είναι συνδεδεμένες με την Apple ID μας, απ' ευθείας από τις ρυθμίσεις του iPhone / iPad μας

-

Η Apple ID, η ταυτότητά μας δηλαδή για τις υπηρεσίες της Apple, είναι συνδεδεμένη με τις συσκευές μας. Αρκετοί έχουν την λανθασμένη εντύπωση πως αυτό το “δέσιμο” προέρχεται από το iCloud, κάτι που όμως δεν ισχύει. Όταν ενεργοποιούμε μία νέα συσκευή, αυτή “δένεται” με εμάς, δηλαδή, με την Apple ID μας.

Όταν πουλήσουμε μια παλαιά συσκευή μας, θα πρέπει να την αφαιρέσουμε από τον λογαριασμό μας, ακόμα και αν δεν μας ζητηθεί από τον αγοραστή. Σκεφτείτε πως αν δεν γίνει αυτή η αποσύνδεση, είναι πολύ πιθανό να λάβει ο νέος κάτοχος της συσκευής, iMessages τα οποία προοριζόντουσαν για εμάς.

Πρώτα απ’ όλα θα πρέπει να διευκρινίσουμε πως το iPhone ή το iPad μας θα πρέπει να είναι ενημερωμένο στην τελευταία έκδοση του iOS. Ας δούμε τη διαδικασία αφαίρεσης των παλαιών συσκευών μας από τις ρυθμίσεις του iOS:

Ρυθμίσεις > Apple ID πάνελ

Στο κάτω μέρος της οθόνης εμφανίζεται μία λίστα με τις συνδεδεμένες με την ταυτότητά μας στην Apple (Apple ID) συσκευές

Μπορούμε πατώντας σε μία συσκευή να δούμε και λεπτομέρειες, όπως τον αριθμό ΙΜΕΙ, τον σειριακό αριθμό της συσκευής, το status της Εύρεσης iPhone αλλά και το αν υπάρχει κάποιο αντίγραφο ασφαλείας στο iCloud, για την εκάστοτε συσκευή.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν μπορούμε να αποσυνδέσουμε τη συσκευή από τον λογαριασμό μας γιατί χρησιμοποιείται τη δεδομένη στιγμή.

Αν όμως επιλέξουμε οποιαδήποτε άλλη συσκευή, εκτός από αυτή που χρησιμοποιούμε, θα δούμε πως υπάρχει η επιλογή της αφαίρεσής της από τον λογαριασμό μας.

Δοκιμάστε να πλοηγηθείτε στο συγκεκριμένο σημείο των ρυθμίσεων του iOS και μπορεί να εκπλαγείτε ανακαλύπτοντας πως παμπάλαιες συσκευές σας, είναι ακόμα συνδεδεμένες με τον λογαριασμό σας.

Σε κάθε περίπτωση, η δυνατότητα της διαχείρισης των συσκευών μας απ’ ευθείας από τις ρυθμίσεις της συσκευής μας, είναι ένα ευπρόσδεκτο χαρακτηριστικό.

Aκολουθώντας μας στη σελίδα μας στο facebook, θα μαθαίνετε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα μας. Επίσης, έχουμε δημιουργήσει κανάλι στο YouTube, όπου αναρτούμε video οδηγούς με βήμα προς βήμα οδηγίες.

Προσθέστε το tecky.eu στην οθόνη αφετηρίας του smartphone σας ή στα αγαπημένα του browser που χρησιμοποιείτε, για να έχετε γρήγορη και έγκαιρη ενημέρωση για τα τεκταινόμενα στον παγκόσμιο τεχνολογικό χάρτη, αλλά και πρόσβαση σε άρθρα με κόλπα και συμβουλές για τις αγαπημένες σας συσκευές.

Kostthemhttp://tecky.eu
Ενεργό μέλος της Apple κοινότητας από το 2003. Λάτρης της τεχνολογίας γενικότερα, υπέρμαχος του ανταγωνισμού και πολέμιος της διαστρέβλωσης της είδησης. Πιστεύω πως η μεταφορά της είδησης και η διατύπωση της γνώμης αποτελούν δύο ξεχωριστά, ανεξάρτητα ζητήματα που βεβαίως μπορούν να συνυπάρχουν. Η τεχνολογία κάνει την καθημερινότητά μας ομορφότερη. Απολαύστε τη.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Η Sennder γίνεται ο μεγαλύτερος ψηφιακός πάροχος υπηρεσιών logistics

Το 2015 μία νεοφυής επιχείρηση με έδρα το Βερολίνο ξεκίνησε την προσπάθεια της να φέρει τον κλάδο της οδικής διαμεταφοράς (road freight forwarding) της...

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προσφεύγει κατά της Apple και της Ιρλανδίας

Τον Αύγουστο του 2016 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απεφάνθη ότι η Ιρλανδία πήρε μέτρα που ευνόησαν την κερδοφορία της επιχειρηματικής δραστηριότητας της Apple στην Ευρωπαϊκή...

Ιπτάμενη κάμερα μεταδίδει ζωντανή εικόνα από το εσωτερικό του σπιτιού

Η νέα κάμερα ασφαλείας της Ring (θυγατρικής εταιρείας της Amazon) που παρουσιάστηκε χθες είναι ιπτάμενη, ονομάζεται Always Home Cam και ουσιαστικά είναι ένα μικρό...

Ξεκινά το Διεθνές Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων

Το Διεθνές Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων που ιδρύθηκε από τη Cisco στη Θεσσαλονίκη λειτουργεί στο κτίριο των Παλαιών Δημοτικών Σφαγείων που παραχώρησε...

Προστίθεται νέα πλατφόρμα για τα μέτρα τοπικής εμβέλειας στο covid19.gov.gr

Κατά τη διάρκεια της σημερινής προγραμματισμένης ενημέρωσης για την εξέλιξη της πανδημίας Covid-19, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε την προσθήκη στο...

Έξυπνα γυαλιά: Facebook και Ray-Ban ενώνουν τις δυνάμεις τους

Άλλοι δύο κολοσσοί ανακοίνωσαν την ένταξή τους στη βιομηχανία των έξυπνων γυαλιών. Το βράδυ της Τετάρτης στο Facebook Connect, το ετήσιο συνέδριο του Facebook,...

Σχετικάάρθρα