11.8 C
Athens
Τετάρτη, 02 Δεκ 2020
ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ MacOS Mac101: Πώς μπορείτε να προβάλετε τις πληροφορίες συστήματος σε...

Mac101: Πώς μπορείτε να προβάλετε τις πληροφορίες συστήματος σε υπολογιστή Mac

Στους υπολογιστές Mac μπορούμε από ένα σημείο να δούμε τις πληροφορίες του λογισμικού (software) αλλά και του υλισμικού μας (hardware)

-

⏰ Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό

To macOS είναι το λειτουργικό σύστημα της Apple για σταθερούς και φορητούς υπολογιστές. Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του, σε πλήρη σύμπνοια με τους υπολογιστές Mac, είναι η απλότητα της χρήσης του.

Πώς μπορείτε να προβάλετε τις πληροφορίες συστήματος σε υπολογιστή Mac

Επιλέγουμε το λογότυπο της Apple () επάνω αριστερά και μετά “Πληροφορίες για αυτό το Mac”. Ας δούμε μία – μία τις διαθέσιμες καρτέλες:

  • Σύνοψη: Εδώ μπορούμε να δούμε το μοντέλο του υπολογιστή μας, του κεντρικού επεξεργαστή, το μέγεθος και τον τύπο της μνήμης, το μοντέλο της κάρτας γραφικών και τον σειριακό αριθμό (serial number) του Mac μας.
  • Οθόνες: Εδώ βλέπουμε την οθόνη του υπολογιστή μας και την ανάλυση στην οποία λειτουργεί, αλλά και τα στοιχεία οποιασδήποτε άλλης οθόνης έχουμε συνδεδεμένη στον υπολογιστή μας.
  • Χώρος: Από αυτή την καρτέλα μπορούμε να δούμε τα στοιχεία των συνδεδεμένων δίσκων.
  • Μνήμη: Όχι μόνο μπορούμε να δούμε το μέγεθος και τον τύπο της εγκατεστημένης μνήμης, αλλά και να τσεκάρουμε τα slots που είναι κατειλημμένα. Στο παράδειγμά μας, και τα δύο slots (θυρίδες υποδοχής chip μνήμης) είναι κατειλημμένα φέροντας από 4GB RAM το καθένα.

Οι υπόλοιπες καρτέλες μας εμφανίζουν απλές πληροφορίες υποστήριξης της Apple.

Κλείνοντας

Είδαμε πώς μπορούμε να προβάλουμε τις πληροφορίες του software και του hardware σε έναν υπολογιστή Mac. Από ένα και μόνο σημείο μπορούμε να αντλήσουμε τη συντριπτική πλειοψηφία των πληροφοριών που είναι πιθανό να χρειαστούμε κάποια στιγμή.

Στα πλαίσια του Mac101 θα επανέλθουμε με περισσότερα κείμενα και videos που θα αφορούν θέματα για αρχάριους σε υπολογιστές Mac. Μείνετε συντονισμένοι.

Kostthemhttp://tecky.eu
Ενεργό μέλος της Apple κοινότητας από το 2003. Λάτρης της τεχνολογίας γενικότερα, υπέρμαχος του ανταγωνισμού και πολέμιος της διαστρέβλωσης της είδησης. Πιστεύω πως η μεταφορά της είδησης και η διατύπωση της γνώμης αποτελούν δύο ξεχωριστά, ανεξάρτητα ζητήματα που βεβαίως μπορούν να συνυπάρχουν. Η τεχνολογία κάνει την καθημερινότητά μας ομορφότερη. Απολαύστε τη.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Πρόστιμο €10 εκατ στην Apple για τα υποτιθέμενα αδιάβροχα iPhone

Η διαφημιστική καμπάνια της Apple υποσχόταν ότι το iPhone ήταν ανθεκτικό στο νερό, σε βάθος 4m, για 30 λεπτά. Όμως, η πραγματικότητα ήταν εντελώς...

6η Διημερίδα ITS: Έξυπνα συστήματα μεταφορών στην Ελλάδα

O Ελληνικός Οργανισμός Συστημάτων Ευφυών Μεταφορών (ITS Hellas) διοργανώνει διημερίδα με θέμα "Ευφυή Συστήματα Μεταφορών και Eξελίξεις στην Ελλάδα". Έπειτα από πέντε συνολικά επιτυχημένες...

Οι πάροχοι Internet υποχρεούνται να γνωστοποιούν τις πραγματικές ταχύτητες

Ισχύουν πλέον κανονικά οι διατάξεις του Εθνικού Κανονισμού Ανοιχτού Διαδικτύου (ΕΚΑΔ) για τις ταχύτητες στα σταθερά δίκτυα Internet. Οι πάροχοι υπηρεσιών πρόσβασης στο Internet...

Η Κίνα πιέζει για παγκόσμια παρακολούθηση των μετακινήσεων

Με αφορμή την πανδημία του Covid-19, η Κίνα ξαναρίχνει στο τραπέζι το θέμα της παγκόσμιας παρακολούθησης και ενημέρωσης των προσωπικών δεδομένων υγείας. Ο Πρόεδρος...

35 χρόνια Windows

Με μερίδιο που αγγίζει το 90% στην παγκόσμια αγορά, δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει την κυριαρχία της Microsoft με το λειτουργικό σύστημα Windows, στους...

Εφαρμογή γυμναστικής μετατρέπει το καθημερινό τρέξιμο σε περιπέτεια

Διανύοντας τη δεύτερη εβδομάδα του δεύτερου πανελλαδικού lockdown, η αγορά μπήκε πάλι σε ρυθμούς καραντίνας μετά από μισό σχεδόν χρόνο. Οι συνήθειες των πολιτών...

Σχετικάάρθρα