11.6 C
Athens
Τετάρτη, 03 Μαρ 2021
ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ MacOS Mac101: Πώς μπορείτε να προβάλετε τις πληροφορίες συστήματος σε...

Mac101: Πώς μπορείτε να προβάλετε τις πληροφορίες συστήματος σε υπολογιστή Mac

Στους υπολογιστές Mac μπορούμε από ένα σημείο να δούμε τις πληροφορίες του λογισμικού (software) αλλά και του υλισμικού μας (hardware)

-

⏰ Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό

To macOS είναι το λειτουργικό σύστημα της Apple για σταθερούς και φορητούς υπολογιστές. Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του, σε πλήρη σύμπνοια με τους υπολογιστές Mac, είναι η απλότητα της χρήσης του.

Πώς μπορείτε να προβάλετε τις πληροφορίες συστήματος σε υπολογιστή Mac

Επιλέγουμε το λογότυπο της Apple () επάνω αριστερά και μετά “Πληροφορίες για αυτό το Mac”. Ας δούμε μία – μία τις διαθέσιμες καρτέλες:

  • Σύνοψη: Εδώ μπορούμε να δούμε το μοντέλο του υπολογιστή μας, του κεντρικού επεξεργαστή, το μέγεθος και τον τύπο της μνήμης, το μοντέλο της κάρτας γραφικών και τον σειριακό αριθμό (serial number) του Mac μας.
  • Οθόνες: Εδώ βλέπουμε την οθόνη του υπολογιστή μας και την ανάλυση στην οποία λειτουργεί, αλλά και τα στοιχεία οποιασδήποτε άλλης οθόνης έχουμε συνδεδεμένη στον υπολογιστή μας.
  • Χώρος: Από αυτή την καρτέλα μπορούμε να δούμε τα στοιχεία των συνδεδεμένων δίσκων.
  • Μνήμη: Όχι μόνο μπορούμε να δούμε το μέγεθος και τον τύπο της εγκατεστημένης μνήμης, αλλά και να τσεκάρουμε τα slots που είναι κατειλημμένα. Στο παράδειγμά μας, και τα δύο slots (θυρίδες υποδοχής chip μνήμης) είναι κατειλημμένα φέροντας από 4GB RAM το καθένα.

Οι υπόλοιπες καρτέλες μας εμφανίζουν απλές πληροφορίες υποστήριξης της Apple.

Κλείνοντας

Είδαμε πώς μπορούμε να προβάλουμε τις πληροφορίες του software και του hardware σε έναν υπολογιστή Mac. Από ένα και μόνο σημείο μπορούμε να αντλήσουμε τη συντριπτική πλειοψηφία των πληροφοριών που είναι πιθανό να χρειαστούμε κάποια στιγμή.

Στα πλαίσια του Mac101 θα επανέλθουμε με περισσότερα κείμενα και videos που θα αφορούν θέματα για αρχάριους σε υπολογιστές Mac. Μείνετε συντονισμένοι.

Kostthemhttp://tecky.eu
Ενεργό μέλος της Apple κοινότητας από το 2003. Λάτρης της τεχνολογίας γενικότερα, υπέρμαχος του ανταγωνισμού και πολέμιος της διαστρέβλωσης της είδησης. Πιστεύω πως η μεταφορά της είδησης και η διατύπωση της γνώμης αποτελούν δύο ξεχωριστά, ανεξάρτητα ζητήματα που βεβαίως μπορούν να συνυπάρχουν. Η τεχνολογία κάνει την καθημερινότητά μας ομορφότερη. Απολαύστε τη.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Η Cosmote έχει το πιο γρήγορο δίκτυο κινητής στην Ελλάδα

Το βραβείο για το "πιο γρήγορο δίκτυο κινητής στην Ελλάδα" απέσπασε και πάλι η Cosmote στα Speedtest Awards της Ookla, της πρώτης εταιρείας παγκοσμίως για μετρήσεις...

Ηλεκτρικό ιπτάμενο ταξί με υπογραφή Fiat-Chrysler

Μια ακόμα εταιρεία, ο ιταλικός όμιλος παραγωγής αυτοκινήτων Fiat-Chrysler Automobiles, φιλοδοξεί να πρωταγωνιστήσει στον κλάδο των ηλεκτρικών ιπτάμενων ταξί, σε συνεργασία με αμερικανική start-up....

Συμφωνία Hyundai και Apple για το πρώτο Apple Car

Ο Δεκέμβριος 2020 μάλλον δεν ήταν ο καλύτερος μήνας για την αυτοκινητοβιομηχανία της Νότιας Κορέας, έναν από τους ισχυρότερους παραγωγικούς κλάδους της χώρας. Τη...

Δωρεάν WiFi στην Ακρόπολη και το Ηρώδειο

Δωρεάν WiFi θα είναι πλέον διαθέσιμο στους επισκέπτες πολύ σημαντικών αρχαιολογικών χώρων, στο πλαίσιο της συνεργασίας του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού με την Cosmote....

Ζημιά στην όραση οι πολλές ώρες μπροστά στην οθόνη

Σχεδόν ένας στους πέντε κατοίκους της Μεγάλης Βρετανίας δήλωσε ότι έχει παρατηρήσει την όραση του να έχει χαμηλώσει στη διάρκεια της καραντίνας, σύμφωνα με...

Ιστορικό υψηλό για την ισοτιμία του Bitcoin

Aνήμερα των δωδέκατων γενεθλίων του, το πιο διαδεδομένο κρυπτονόμισμα Bitcoin έσπασε κάθε ρεκόρ. Η πορεία της ισοτιμίας του έναντι του αμερικανικού δολαρίου υπήρξε σταθερά...

Σχετικάάρθρα