κεντρική εικόνα: iDropNews

Το 9to5Mac δημοσίευσε αποκλειστικές πληροφορίες για τις επερχόμενες συσκευές iPad Pro. Αν και οι πηγές δεν κατονομάζονται, η αξιοπιστία της συγκεκριμένης σελίδας είναι εξαιρετική, οπότε αξίζει να ρίξουμε μια ματιά στις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Μοντέλα

Οι κωδικοί των επερχόμενων συσκευών iPad Pro είναι οι εξής:

Wi-Fi: iPad8,1, iPad8,2, iPad8,5 και iPad8,6

Cellular: iPad8,3, iPad8,4 and iPad8,7 και iPad8,8

Οπότε, θα κυκλοφορήσουν δύο μοντέλα Wi-Fi και δύο μοντέλα LTE για το μικρότερο και για το μεγαλύτερο iPad Pro (δύο Wi-Fi μοντέλα και δύο LTE μοντέλα για το «μικρό» και δύο Wi-Fi μοντέλα και δύο LTE μοντέλα για το «μεγάλο»).

εικόνα: google.com

Εμπρόσθια όψη

Οι νέες συσκευές iPad Pro θα φέρουν οθόνη από άκρη σε άκρη και δεν θα διαθέτουν Home button. Επίσης δεν θα υπάρχει εγκοπή (notch). Αν και τα bezels θα είναι μικρότερα, θα επαρκούν για τη «στέγαση» του συστήματος εμπρόσθιας κάμερας TrueDepth.

Face ID

Τα νέα μοντέλα θα διαθέτουν το βιομετρικό σύστημα ταυτοποίησης Face ID. Η αναγνώριση του προσώπου μας θα λειτουργεί και στην κάθετη διάταξη της οθόνης, αλλά και στην οριζόντια. Δεν θα λειτουργεί αν κρατάμε εντελώς ανάποδα τη συσκευή. Το αρχικό όμως σετάρισμα του Face ID θα γίνεται υποχρεωτικά με τη συσκευή σε κάθετο προσανατολισμό (portrait orientation).

Ο επεξεργαστής σήματος εικόνας (ISP) θα είναι αυτός που χρησιμοποιείται στις συσκευές Phone XS, iPhone XS Max και iPhone XR.

Σύνδεση με εξωτερικές οθόνες

Τα νέα iPad Pros θα διαθέτουν θύρα USB-C από την οποία θα μπορεί να εξαχθεί σήμα video 4K HDR. Στην εφαρμογή των Ρυθμίσεων θα προστεθεί ένα νέο πάνελ από το οποίο θα ελέγχονται η ανάλυση, το HDR και άλλα χαρακτηριστικά του σήματος video που θα «φεύγει» για το εξωτερικό monitor.

Νέο Apple Pencil

Η Apple θα λανσάρει νέο Apple Pencil για τα iPad Pros του 2018 το οποίο θα συνδέεται με τις συσκευές όπως τα AirPods. Οπότε θα μπορεί να συνδεθεί άμεσα και με άλλες συσκευές χωρίς να χρειάζεται η «φυσική» του σύνδεση με το USB-C/lightning port.

Magnetic Connector

Οι νέες συσκευές θα φέρουν μία νέα θύρα σύνδεσης με αξεσουάρ. Θα ονομάζεται Magnetic Connector και θα τοποθετηθεί στην πλάτη των συσκευών. Λογικά θα πρέπει να αναμένουμε νέες εκδόσεις του Smart Keyboard αλλά και των αξεσουάρ τρίτων που κάνουν χρήση του Smart connector.

ΣΧΟΛΙΑ