28.5 C
Athens
Πέμπτη, 8 Ιουνίου, 2023

6η Διημερίδα ITS: Έξυπνα συστήματα μεταφορών στην Ελλάδα

Στις 14 και 15 Δεκεμβρίου 2020, για πρώτη φορά υπό την μορφή ψηφιακού συνέδριου, ανοιχτού για το κοινό

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 3 λεπτά

O Ελληνικός Οργανισμός Συστημάτων Ευφυών Μεταφορών (ITS Hellas) διοργανώνει διημερίδα με θέμα “Ευφυή Συστήματα Μεταφορών και Eξελίξεις στην Ελλάδα“. Έπειτα από πέντε συνολικά επιτυχημένες διοργανώσεις, η 6η Διημερίδα του Οργανισμού θα πραγματοποιηθεί στις 14 και 15 Δεκεμβρίου 2020, για πρώτη φορά υπό την μορφή ψηφιακού συνεδρίου, ως αποτέλεσμα των αναγκών για κοινωνική αποστασιοποίηση και προστασία της δημόσιας υγείας λόγω της πανδημίας του Covid-19.

Εστιάζοντας σε θέματα που άπτονται των ευρωπαϊκών στόχων και των εθνικών επιδιώξεων και προσπαθειών για την μετάβαση σε μια βιώσιμη και “πράσινη” κινητικότητα, το φετινό συνέδριο του ITS Hellas θα διεξαχθεί με την υποστήριξη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, του Συλλόγου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων, της Ένωσης Βιομηχανιών Ψύχους και Logistics, του Ινστιτούτου Logistics Management Ελλάδος, του Συνδέσμου Εταιρειών Καινοτόμων Εφαρμογών Ελλάδος, της Ελληνικής Εταιρείας Logistics, της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας και της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας.

Ο βασικός στόχος του ψηφιακού συνεδρίου του ITS Hellas είναι να αναδείξει τη σημασία της ευρείας υιοθέτησης των τεχνολογιών και εφαρμογών έξυπνης κινητικότητας για το ελληνικό σύστημα μεταφορών. Η στόχευση αυτή σήμερα καθίσταται πιο επίκαιρη από ποτέ, καθώς οι τεχνολογίες και εφαρμογές ευφυών συστημάτων μεταφορών αποτελούν την κινητήρια δύναμη για την επίτευξη των στόχων της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας για μια βιώσιμη ευρωπαϊκή κινητικότητα.

Στο επίκεντρο της συζήτησης θα τεθούν οι ανάγκες και τα οφέλη που δημιουργούνται για τον κλάδο των μεταφορών στην Ελλάδα στο πλαίσιο της υιοθέτησης των νέων μέτρων που προβλέπει το ευρωπαϊκό σχέδιο δράσης, αλλά και οι ευκαιρίες που αναδύονται για τη γενικότερη ανοικοδόμηση της οικονομίας μέσω της “πράσινης” μετάβασης στην ψηφιακή εποχή. Συγκεκριμένα, η φετινή ψηφιακή εκδήλωση θα φιλοξενήσει έξι συνεδρίες και διαδραστικές συζητήσεις που θα εστιάσουν στις ακόλουθες θεματικές ενότητες:

  • Ευρωπαϊκές και εθνικές πολιτικές και στρατηγική για μια πράσινη και βιώσιμη κινητικότητα
  • Έξυπνη κινητικότητα και Ευρωπαϊκές εξελίξεις
  • Έξυπνες πόλεις και βιώσιμη αστική κινητικότητα: μια ολιστική προσέγγιση
  • Η ηλεκτροκίνηση στην Ελλάδα: σημερινή κατάσταση και επόμενα βήματα
  • Πράσινα λιμάνια και εμπορευματικές μεταφορές
  • Συλλογή, διαχείριση και σημασία δεδομένων

Σημαντικοί εμπειρογνώμονες και επαγγελματίες του χώρου, εκπρόσωποι των αρχών αλλά και της ακαδημαϊκής και ερευνητικής κοινότητας από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα τιμήσουν με την παρουσία τους το φετινό συνέδριο του ITS Hellas, αναλύοντας τις παραπάνω θεματικές και ανοίγοντας τον διάλογο με τους συμμετέχοντες. Επιπλέον, στο περιθώριο του ψηφιακού συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν δύο εργαστήρια αφιερωμένα στα Ευρωπαϊκά ερευνητικά έργα C-ROADS και 2CeVau, κατά τη διάρκεια των οποίων θα παρουσιαστούν σημαντικές δραστηριότητες στο χώρο των μεταφορών.

Στόχος του εργαστηρίου C-ROADS είναι η ενημέρωση των εθνικών φορέων επιβατικών και εμπορευματικών μεταφορών για την ανάπτυξη συνεργατικών ευφυών συστημάτων μεταφορών στην Ελλάδα, η ανταλλαγή εμπειριών και η συλλογή πληροφοριών σχετικά με τις ανάγκες των χρηστών.

Το εργαστήριο του έργου 2CeVau στοχεύει στην ενημέρωση των συμμετεχόντων για τις προκλήσεις κυβερνοασφάλειας που εμφανίζονται στο περιβάλλον ενός διασυνοριακού διαδρόμου (τμήμα αυτοκινητόδρομου με χαρακτηριστικά αυτοματοποίησης), την ανταλλαγή απόψεων και την παρουσίαση των τεχνικών λύσεων του έργου.

Οι εγγραφές για την παρακολούθηση του ψηφιακού συνεδρίου είναι δωρεάν και μπορούν να γίνουν μέσω του συνδέσμου https://www.eventbrite.com/e/its-hellas-6th-annual-conference-tickets-126701223771.

NewsDesk
NewsDesk
Ειδησεογραφία γύρω από την τεχνολογία, από την ομάδα του tecky

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Deezer: Η εφαρμογή που εντοπίζει και διαγράφει τραγούδια που δημιουργούνται με AI

Η υπηρεσία streaming Deezer ανακοίνωσε ότι έχει αναπτύξει τεχνολογία που της επιτρέπει να εντοπίζει και ενδεχομένως να διαγράφει τραγούδια που κλωνοποιούν τις φωνές των ποπ σταρ. Η...