21 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

19o Infocom World Conference 2017: “Fiber to the people: The Gigabit Era!”

Ενημερωθείτε από την επίσημη ανακοίνωση για το μεγαλύτερο συνέδριο Τηλεπικοινωνιών, Πληροφορικής & Media στη ΝΑ Ευρώπη, το οποίο ανοίγει τις πύλες του την Τετάρτη, 25 Οκτωβρίου. Σημειώστε πως η συμμετοχή των επισκεπτών στο συνέδριο είναι δωρεάν.

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 5 λεπτά

Ανοίγει τις πύλες του στις 25 Οκτωβρίου (στο Divani Caravel) το 19ο Συνέδριο Infocom World Conference 2017. Ακολουθεί η επίσημη ανακοίνωση με το πρόγραμμα των τριών ενοτήτων.

Σημειώστε πως η συμμετοχή των επισκεπτών στο συνέδριο είναι δωρεάν.

Επίσημη ανακοίνωση διοργανωτών

Ο κλάδος των ΤΠΕ, και ειδικότερα οι Τηλεπικοινωνίες, θεωρούνται ως ο βασικός «Ψηφιακός Επιταχυντής» για την ελληνική οικονομία.

Η ψηφιοποίηση, η διασύνδεση και ο εκσυγχρονισμός περνούν μέσα από αυτές, με τις υποδομές, τις υπηρεσίες και τα προϊόντα να εξελίσσονται διαρκώς, προς όφελος επιχειρήσεων και καταναλωτών. Τα δίκτυα νέας γενιάς (NGN) έχουν μπει πλέον σε τροχιά υλοποίησης, με τα μεγάλα έργα να βρίσκονται σε εξέλιξη και τους παρόχους να βλέπουν τις επενδύσεις τους να… πιάνουν επιτέλους τόπο!

Όλα δείχνουν την καταλυτική επιρροή του Digital Transformation και του Techonomy στο συνολικό μετασχηματισμό της Ελληνικής Οικονομίας.

Tο InfoCom World  είναι το μεγαλύτερο συνέδριο ΤηλεπικοινωνιώνΠληροφορικής & Media στη ΝΑ Ευρώπη και το ετήσιο ραντεβού των στελεχών της ψηφιακής αγοράς. Έχοντας από χρόνια εξελιχθεί σε θεσμό, ανοίγει και φέτος τις πύλες του για 19η φορά, στις 25 Οκτωβρίου 2017, στο ξενοδοχείο Divani Caravel, αναζητώντας τους ψηφιακούς δρόμους για το πολυπόθητο Grecovery!

1η Ενότητα: Fiber has the power!

Μετά από αρκετά χρόνια σχεδίων επί χάρτου, αναβολών, υποσχέσεων και παλινδρομήσεων, βλέπουμε πια να διαμορφώνεται ένα πραγματικό σχέδιο για την υλοποίηση δικτύων υψηλών ταχυτήτων.

Στο δρόμο για την «Κοινωνία του Gigabit», του Internet of Things και του 5G, υπάρχει ανάγκη για δίκτυα Νέας Γενιάς, υψηλής χωρητικότητας, ταχύτητας και αξιοπιστίας.

Κύρια συστατικά αποτελούν το VDSL, οι οπτικές ίνες, τα ασύρματα δίκτυα και η δορυφορική κάλυψη, με βασικούς άξονες το NGA Plan, το Superfast Broadband και το Rural Extension. Όλα τα παραπάνω, σε συνδυασμό με την αποδοχή του θεσμικού πλαισίου της ΕΕΤΤ και την εκφρασμένη κυβερνητική πολιτική στήριξης των ψηφιακών έργων, διαμορφώνουν θετικό κλίμα στην αγορά.

Οι πάροχοι έχουν ήδη καταθέσει τα επενδυτικά τους σχέδια και το πρώτο τρίμηνο του ’18 θα σηματοδοτήσει, όπως όλα δείχνουν, την εκκίνηση της εξόδου από την ψηφιακή υπανάπτυξη της χώρας, με την προκήρυξη των διαγωνισμών για τα μεγάλα έργα που αφορούν σε τηλεπικοινωνιακά δίκτυα νέας γενιάς.

Οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι φαίνονται έτοιμοι να επιταχύνουν τις επενδύσεις τους σε δίκτυα νέας γενιάς (NGA), ωστόσο, ζητούν την αρωγή της Πολιτείας προκειμένου να διευκολυνθούν ουσιαστικά οι αδειοδοτικές διαδικασίες, ώστε να διασφαλιστούν οι επενδύσεις τους.

Στην ενότητα αυτή θα συζητηθούν οι ανάγκες της αγοράς, τα σχέδια υλοποίησης των έργων, τα χρηματοδοτικά εργαλεία, οι στρατηγικές συνεργασίες και φυσικά οι πολυσυζητημένες πρακτικές ΣΔΙΤ που, τώρα πλέον, φαίνονται να δρομολογούνται.

2η Ενότητα: Digital Transformation: Need for disruption!

Έχοντας ήδη μεταβεί από την εποχή των ψηφιακών καινοτομιών, σε αυτή της εξέλιξης των ψηφιακών εφαρμογών, βλέπουμε όλο και περισσότερες επιχειρήσεις να εντάσσουν αυτές τις τεχνολογίες στις καθημερινές δραστηριότητες τους. Από το επίπεδο της παραγωγής ως και την παροχή υπηρεσιών προς τους πελάτες τους, οι ψηφιακές τεχνολογίες είναι εδώ, πανταχού παρούσες, για να αναβαθμίσουν την παραγωγικότητα και την ανταγωνιστικότητα τους, εξέλιξη που τους επέτρεψε να ανταγωνίζονται με «ισότιμους όρους», μεγαλύτερες επιχειρήσεις, απαλλάσσοντας τες από την ανάγκη για «απαγορευτικές», αναλογικά με το μέγεθος τους, αρχικές επενδύσεις κεφαλαίου.

Τι αναμένουν όμως οι πάροχοι, η Πολιτεία και οι πολίτες με το e-Government, η τοπική αυτοδιοίκηση με τα Smart Cities, αλλά βεβαίως και οι επιχειρήσεις από τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό; Ποια είναι τα σημερινά εργαλεία ανάπτυξης και η μετεξέλιξη τους; Σε πιο στάδιο βρίσκεται η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση; Έφτασε η ώρα οι επιχειρήσεις να δουν τα ψηφιακά εργαλεία ως μέσο για την ανάπτυξή τους και τη διατήρηση της ανταγωνιστικότητάς τους; Είναι οι πολίτες το επίκεντρο των «έξυπνων» υπηρεσιών; Υπάρχουν win-win πρακτικές για πελάτες και επιχειρήσεις; Με ποιον τρόπο δραστηριότητες όπως συμβουλευτικές υπηρεσίες ανάλυσης και χρήσης Big Data, μπορούν να γίνουν νέες πηγές εσόδων;

Όλα δείχνουν ότι η θέση της Ελλάδας στους Δείκτες Ψηφιακής Ανάπτυξης δεν αντανακλά μόνο στην έλλειψη υποδομών, αλλά και στην χαμηλή ενσωμάτωση των ψηφιακών τεχνολογιών στις επιχειρήσεις. Αρκετές φορές αποδεικνύεται ότι οι διοικήσεις έχουν μία πιο «παραδοσιακή» προσέγγιση, με χαμηλό βαθμό εμπιστοσύνης στα ψηφιακά μέσα, όσον αφορά στη σχέση επένδυσης-απόδοσης.

Επίσης οι πολίτες δεν φαίνεται να έχουν ενστερνιστεί μια κοινή ψηφιακή συνείδηση και, την ίδια στιγμή που η αποδοχή της κοινωνικής δικτύωσης είναι σχεδόν καθολική, οι ηλεκτρονικές πληρωμές έχουν ακόμη αρκετό δρόμο για να γίνουν το κυρίαρχο μέσο συναλλαγών.

Έτσι, οι ψηφιακές υπηρεσίες της καθημερινότητας αποδεικνύονται το «κλειδί» για την ψηφιακή συνείδηση και την ανάδειξη μιας νέας κατηγορίας επιχειρήσεων, οι οποίες είναι πιο ευέλικτες από τους ανταγωνιστές τους και συνεπώς, βρίσκονται σε καλύτερη θέση για τη δημιουργία νέων καινοτόμων υπηρεσιών, εξασφαλίζοντας έτσι συγκριτικό πλεονέκτημα γεγονός όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στη διεθνή σκηνή.

3η Ενότητα: Leaders’ Summit – Keep calm and invest!

Με δεδομένο ότι το θεσμικό και κανονιστικό πλαίσιο έχει κατά βάση ολοκληρωθεί, ενώ και η Πολιτεία έχει εκφράσει τη στήριξή της στον Ψηφιακό Μετασχηματισμό, ο δρόμος προς τις επενδύσεις έχει πλέον ανοίξει. Οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι έχουν ήδη λάβει θέση στην κατανομή των ψηφιακών έργων, ενώ οι πάροχοι τεχνολογίας έχουν ολοκληρώσει τις πρώτες υλοποιήσεις, με αντικείμενο τις «έξυπνες» πόλεις και τις συναφείς υπηρεσίες.

Ήδη γίνονται βήματα, με τη νομοθέτηση μέτρων που θα μειώσουν το κόστος ανάπτυξης δικτύων νέας γενιάς, αλλά παραμένει κρίσιμη η απλοποίηση της αδειοδοτικήςδιαδικασίας, ενώ το ρυθμιστικό πλαίσιο οφείλει να επιτρέπει και να διευκολύνει την ανάπτυξη των κινητών και σταθερών δικτύων.

Ποιοι είναι οι στρατηγικοί στόχοι τόσο του Υπουργείου, όσο και της ΕΕΤΤ για την καθιέρωση και εποπτεία του κατάλληλου ρυθμιστικού και επενδυτικούπεριβάλλοντος με στόχο την ανάπτυξη της ευρυζωνικότητας υψηλών ταχυτήτων και τη μείωση του ψηφιακού χάσματος, σύμφωνα με τους στόχους του Eυρωπαϊκού Ψηφιακού Θεματολογίου και του Εθνικού Ευρυζωνικού Σχεδίου;

Στην καταληκτική ενότητα, οι ηγέτες της αγοράς ΤΠΕ θα αναλύσουν τους παράγοντες που οδηγούν τις εξελίξεις, τις προσδοκίες τους από τις επενδύσεις και τη μεθοδολογία που θα ακολουθήσουν για την επίτευξη της μέγιστης απόδοσης. Τα συνεργατικά σχήματα, τα μοντέλα συνεκμετάλλευσης και η επίδρασή τους στην πραγματική οικονομία, θα δείξουν το δρόμο προς έναν ενάρετο κύκλο απόδοσης, ο οποίος μπορεί να γίνει το υπόδειγμα προς όλους τους παραγωγικούς τομείς της χώρας.

Παράλληλες Δράσεις

Το παζλ της φετινής Ολομέλειας, συνθέτουν διακεκριμένοι ομιλητές, τόσο από την εγχώρια όσο και την παγκόσμια αγορά τεχνολογίας, αλλά και Έλληνες που διαπρέπουν διεθνώς.

Όπως κάθε χρόνο, θα υπάρξει ποικιλία δράσεων, παράλληλες θεματικές ενότητες για τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό και την Ψηφιακή Τηλεόραση, αλλά και εξειδικευμένα labs από διακεκριμένους εισηγητές, προσφέροντας την καλύτερη δυνατή χρηστική εμπειρία στους συμμετέχοντες.

Έκθεση χορηγών εταιριών

Στο πλαίσιο του 19ου InfoCom World, θα πραγματοποιηθεί έκθεση των χορηγών εταιριών στον ειδικά διαμορφωμένο εκθεσιακό χώρο του συνεδρίου, δίνοντας την ευκαιρία στους συνέδρους να συνομιλήσουν με τις πλέον καταξιωμένες εταιρείες του κλάδου ΤΠΕ και να ενημερωθούν για τα νέα προϊόντα και τις υπηρεσίες, που θα τους βοηθήσουν να εξελίξουν όχι μόνο την καθημερινότητά τους, αλλά και την επιχειρηματική τους δραστηριότητα.

Κορυφαία συνάντηση των επαγγελματιών TΠΕ

Το συνέδριο InfoCom World, που διοργανώνεται από την Smart Press με πυλώνες τα περιοδικά InfoCom και Κινητή Τηλεφωνία, αποτελεί θεσμό για τις Τηλεπικοινωνίες, την Πληροφορικής & τα Media στη ΝΑ Ευρώπη. Πρόκειται για το ετήσιο ραντεβού των στελεχών της ψηφιακής αγοράς, αλλά και όσων χρησιμοποιούν τα εξειδικευμένα εργαλεία και τις υπηρεσίες, προκειμένου να κάνουν πράξη τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό.

Στο InfoCom World συμμετέχει σύμπασα η επιχειρηματική κοινότητα: Στελέχη Τηλεπικοινωνιών, Πληροφορικής & Media, CEOs, CIOs και IT Directors, Operation Managers, Data Center & Cloud Experts, Network Engineers, IT Strategists & Solution Architects, Κατασκευαστές και Προμηθευτές Τεχνολογικού Εξοπλισμού και Consumer Electronics.

Στην πράξη το συνέδριο αφορά όλους τους κλάδους, δεδομένου ότι το ICT εμπλέκεται οριζόντια, έμμεσα ή άμεσα, σε όλες τις αγορές. Έτσι, μεταξύ άλλων απευθύνεται σε: System Integrators, Service Providers, Οικονομικούς Διευθυντές, Developers, IT Security Officers, IT Auditors, Μηχανικούς Τηλεπικοινωνιών & Πληροφορικής, Συμβούλους Επιχειρήσεων, Data Analysts, Στελέχη Πωλήσεων, Διαφήμισης & Marketing, Στελέχη HR & PR, Νομικούς Συμβούλους κ.α.

NewsDesk
NewsDesk
Ειδησεογραφία γύρω από την τεχνολογία, από την ομάδα του tecky

ΠΡΟΣΦΑΤΑ